Celjani v slovensko rokometno kolonijo

Po uvodnem porazu z Vardarjem se bodo celjski rokometaši v nedeljo v ligi prvakov pomerili z Montpellierjem.

Objavljeno
02. oktober 2014 16.28
acr*cpl vardar
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Celje - Uvodni poraz v novi sezoni lige prvakov pred domačimi gledalci je bil boleč, toda Celjani so nanj že pozabili in se osredotočili na novo nalogo v tem elitnem tekmovanju. V nedeljo bodo namreč gostovali v Montpellierju, kjer jih bodo pričakali številni znani obrazi.

Tam namreč igrata nekdanja člana celjskega kluba Dragan Gajić in Borut Mačkovšek, ki je trenutno poškodovan, ter še trije slovenski reprezentanti Jure Dolenec, Matej Gaber in Vid Kavtičnik. Francoski klub je sicer še slabše odprl sezono v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini, na gostovanju v Mannheimu je visoko izgubil proti nemškemu Rhein-Neckarju Löwnu s 24:35. Drevi ga čaka derbi v Nantesu, po treh krogih imata obe ekipi edini maksimalnih šest točk v francoskem prvenstvu, nato pa se bo posvetil slovenskemu državnemu in pokalnemu prvaku.

»Francoska ekipa je izjemno neugodna, še posebej na domačem igrišču. Izjemno hitro prehaja iz obrambe v napad, ima bliskovite nasprotne (pol)protinapade ter goji zelo podoben slog igre kot Celje. Montpellier ima tudi močan slovenski pridih, njegova igra sloni na Gajiću, Dolencu, Gabru in Kavtičniku, ki so nekakšna gonilna sila te ekipe, temu slovenskemu paketu pa je potrebno dodati še vratarja Venia Loserta, krilnega igralca Michaela Guigouja, levega zunanjega Mathieuja Grebilla in srednjega zunanjega Diega Simoneta, tu pa sta še izkušena Tunizijec Issam Tej in Madžar Balasz Laluska. Montpellier na tej tekmi mora zmagati, v kolikor pa mi ponovimo predstavo proti Vardarju v vseh segmentih igre, izjema je le realizacija strelov iz čistih priložnosti, potem smo na dobri poti, da kaj naredimo v Montpellierju,« je pred nedeljsko tekmo dejal trener celjskega moštva Branko Tamše.

Na tekmi proti Vardarju je v polnem sijaju zablestel Miha Zarabec, ki ga je posebna komisija Evropske rokometne zveze (EHF) uvrstila v najboljšo postavo kroga v ligi prvakov, pred gostovanjem v Franciji pa je dejal: »Montpellier goji izjemno hitro igro. Na domačem igrišču kaže veliko boljše predstave kot na gostovanjih, kar je bilo vidno v Mannheimu. V teh dneh bomo do najmanjših podrobnosti analizirali igro francoske ekipe, a navkljub vsemu moramo ostati na realnih tleh. Če bomo odpravili napake, ki smo jih naredili na prvi tekmi proti Vardarju, potem imamo možnosti za uspeh.«

Celjska ekipa bo imela v naslednjih dneh izjemno zgoščen tekmovalni urnik, ob tem pa so pred njo še zahtevni potovanji. Po ponedeljkovem prihodu iz Montpellierja se bo namreč že naslednji dan odpravila v Rusijo, kjer jo v Čehovu v četrtek, 9. oktobra, čaka obračun s Čehovskimi medvedi.