Celjani v Zagrebu s praznimi naboji

Pivovarji po porazu v Velenju brez moči na prvi tekmi lige prvakov, usoden start drugega polčasa.

Objavljeno
22. september 2013 01.09
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Zagreb – Dokaj poceni so celjski rokometaši prodali kožo v prvem kolu lige prvakov. Nadarjena, pa tudi precej neizkušena ekipa Zagreba je s 24:21 (13:10) premagala jalove tekmece iz Slovenije, ki so v procesu gradnje ekipe nekje pozabili bistvo rokometne igre – dati gole.

Ugledna delegacija iz Celja z Mirom Požunom in Tonetom Turnškom, ustvarjalcema naslova evropskega prvaka iz leta 2004, si je s kakimi sto navijači ogledala dvoboj nekoč velikih tekmecev, ki sta odigrala že 13. tekmo v elitni ligi. Celje v Zagrebu še ni zmagalo, le enkrat je odneslo točko. Tudi tokrat je bilo pred 5000 gledalci v zagrebški Areni daleč od uspeha. Škoda, da gostje v prvem polčasu niso izrabili slabih zagrebških minut. Nekaj zgrešenih zicerjev je pri 11:10 namesto vodstva prineslo zaostanek treh golov med odmorom.

Celje je v obrambi delovalo bolje kakor v sredo v Velenju, kjer je doživelo boleč poraz. Toda očitno se ne more otresti krča, zaradi katerega igra v napadu nikakor ne steče. To so Zagrebčani, ki niso pokazali nič posebnega, znali izrabiti in na začetku drugega dela prešli v vodstvo z 18:12, kar se je izkazalo za odločilno.

»Priznati moram, da niti nisem pričakoval tako lahke zmage, Celje ima dobre igralce, vendar smo jih v drugem polčasu ustavili z obrambo,« si je težje delo obetal 19-letni domači igralec Luka Šebetić. Dobro je, da se Slovenci kljub temu niso vdali v usodo in so ob koncu, ko so se otresli psihološkega pritiska, omilili poraz. Kdo ve, morda bo prav razlika v golih na koncu odločala o mestu v osmini finala. Toda slovenski prvaki bodo morali kmalu močno izboljšati formo.

Poraz sicer ni nič tragičnega, vendar je še poglobil celjsko krizo na začetku sezone, ki se je razkrila na sredinem derbiju proti Gorenju. Mlada zagrebška ekipa brez tujcev in z malo znanim trenerjem Borisom Dvorškom je bila boljša. Pri Celju so bili največji dolžniki tisti, ki bi morali vlivati največ moči – reprezentanti Luka Žvižej, Gašper Marguč in Sebastian Skube …

»Ni bilo prave energije in svežine. Poraz v Velenju nas je precej izčrpal in enostavno nismo imeli dovolj moči. Preslabo smo igrali v napadu, zagrebška obramba ni bila tako močna, da bi ji mi lahko dali samo 21 golov,« je bil razočaran Skube, ki ima dovolj porazov in si zmago obeta v sredo v Ribnici in tudi v soboto, ko bo v Zlatorogu gostoval St. Peterburg.

Vratar Urban Lesjak poraza ni obešal na velik zvon: »Zakaj le? Izgubili smo na dveh napornih gostovanjih. Sezona bo še dolga in to še nič ne pomeni. Tako Gorenje kot Zagreb bosta še prišla v Celje in takrat jima bomo poskušali vrniti z obrestmi.«

Strelci za Zagreb: Mandalinić 6, Horvat 5, J. Valčić 4, Marić in Kaleb po 3, Šprem 2, Šebetić 1; za Celje: Marguč in Zelenović po 5, Slišković 4, Žvižej in Lekai po 3, Poteko 1.