Celje na zimski odmor s pariškim porazom

PSG je bil v 10. kolu rokometne lige prvakov z 32:27 boljši od slovenskega šampiona. Premor do sredine februarja.

Objavljeno
06. december 2015 20.08
Rokomet Celje PL:Paris SG
J. P.
J. P.

Pariz - Potem ko so rokometaši PSG, vodilni v skupini A lige prvakov, v prejšnjem kolu grdo izgubili proti prvemu zasledovalcu Veszpremu (20:28), so danes stvari spet postavili na svoje mesto in pred domačimi navijači z 32:27 (17:12) odpravili Celje Pivovarno Laško. Tako so v desetem kolu vpisali osmi par točk, medtem ko slovenski šampion ostaja pri le eni zmagi in enem remiju. Zdaj ekipe čaka daljši premor, sezona se bo za klubsko elito stare celine nadaljevala šele sredi februarja.

Celjani so se zvezdniški in bogati pariški ekipi dobro upirali, a kaj, ko so gostitelji že na glavni odmor odšli s petimi goli naskoka, kar je posledica tudi dejstva, da so »pivovarji« pot žogi v domačo mrežo prvič našli šele v deseti minuti. K sreči je bil tudi med celjskimi vratnicami razpoloženi Ivan Gajić, ki je poskrbel, da se PSG ni odlepil še bolj. Trener Branko Tamše je dobro razporedil minutažo in priložnost ponudil prav vsem fantom, ki jih je imel na razpolago, tudi še v sredo poškodovanemu Blažu Jancu.

Gostitelji so v drugem polčasu pobegnili tudi že s +9, vendar pa je tekmec v končnici poraz znal ublažiti, pri čemer je bil najučinkovitejši ravno Janc s petimi zadetki. Gajić je zbral devet obramb, Urban Lesjak tri manj, na drugi strani pa je blestel izjemno razpoloženi Thierry Omeyer, ki je zaustavil kar 19 poskusov Celjanov. Zdaj Tamšetove fante že v četrtek čaka derbi v šestnajstini pokala Slovenije, saj bo v Zlatorogu gostovalo Gorenje.

»Nismo začeli po željah. PSG je pritisnil v obrambi in nam ni dovolil, da bi se razigrali. Po odmoru smo pokazali sodoben, hiter, atraktiven rokomet, kar so znali nagraditi tudi domači navijači. Pohvaliti moram soigralce, ki se niso predali, temveč vse do konca vztrajali v igri, kar je prineslo izenačen drugi polčas,« je pojasnil vratar Urban Lesjak.

»Čestitke za zmago tekmecu, ki ima, kot se je vnovič pokazalo, same kakovostne igralce, ki se bodo borili za vrh lige prvakov. Moji mladi varovanci so v določenih segmentih igrali zelo dobro. Če pa želimo biti konkurenčni vrhunskim nasprotnikom vso tekmo, moramo imeti res dober dan na obeh straneh igrišča. Tega nam Parižani niso dovolili, saj so se uvodoma odlično postavili v obrambi, hrbet jim je ščitil izjemni Omeyer. Moji fantje so pokazali nekaj zelo atraktivnih potez in si prislužili aplavz domačih gledalcev. Od tega trenutka dalje pa razmišljamo zgolj o Gorenju,« je strnil vtise trener Branko Tamše.

PSG : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 32:27 (17:12)

Dvorana George Carpentier, gledalcev 2600, sodnika Baumgart in Wild (oba Nemčija).

PSG: Annonay, Omeyer (19 obramb); Melić, Mollgaard 1, Vori 1, Kounkoud, Barachet, Gunnarsson, Abalo 4, L. Karabatić 4, Hansen 7, Narcisse 8, Onufrijenko, Honrubia 2, N. Karabatić 5, M'tima.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (6 obramb), Gajić (9); Blagotinšek 3, Ivić 1, Babarskas 1, Janc 5, Marguč 3, Poteko 4, Zarabec 2, Dujmovič, Kodrin, Fižuleto, Patrianova 2, Dobelšek 1, Mlakar 4, Žvižej 1.

Sedemmetrovke: PSG 5 (3), Celje Pivovarna Laško 1 (0).

Izključitve: PSG 2, Celje Pivovarna Laško 6.