Celje naslov prvaka potrdilo z zmago na derbiju z Gorenjem (FOTO)

Že pred derbijem je bilo jasno, da bo Celje novi državni rokometni prvak, a se Velenjčani niso predali brez boja.

Objavljeno
02. junij 2017 23.47
Rokomet Celje Gorenje
N. Gr.
N. Gr.

Celje - V Zlatorogu je bil derbi z Gorenjem bolj kot tekmi posvečen proslavljanju novega naslova državnih prvakov. Kljub temu vsaka zmaga na derbijih šteje in Velenjčani v Celje niso prišli z belo zastavo.

Domačini so na krilih razigrane publike - Zlatorog ni bil poln, zbralo se je okrog 2000 navijačev - v prvem polčasu ustvarili in nato zadržali štiri zadetke prednosti do odmora, a so v nadaljevanju Velenjčani uprizorili še zadnji letošnji povratek. Na koncu jim je za remi in simbolično točko zmanjkal en zadetek, Celje je slavilo z 29:28. 

Naslednji dnevi bodo namenjeni proslavi in regeneraciji, tako v Celju kot v Velenju pa že pospešeno sestavljajo igralski mozaik za naslednje sezone. Branko Tamše si želi, da bi klub končno poplačal stare dolgove in zadihal s polnimi pljuči, v naslednji sezoni pa prioriteta ob domačem tekmovanju ostaja osmina finala v ligi prvakov, ki se je Celju letos tudi zaradi neizkušenosti in nepotrebnih napak za las izmuznila. Veliko bo odvisno od tega, kako bo Tamše uspel zapolniti veliko vrzel, ki je nastala predvsem ob odhodih Mihe Zarabca, Blaža Janca, Vida Poteka in Luke Žvižeja v evropske velikane. 

Liga za prvaka, izidi:

Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje 29:28 (14:10)
Urbanscape Loka - Krka 35:27 (15:12)