Celje Pivovarna Laško: Matić nad težave v glavah

Zbor rokometašev Celja Pivovarne Laško pred novo sezono v znamenju smrti Marinka Kelečevića.

Objavljeno
24. julij 2011 23.41
Posodobljeno
25. julij 2011 09.30
G. P., šport
G. P., šport

Celje – Neformalno srečanje pred začetkom priprav rokometašev Celja Pivovarne Laško je zasenčila prometna nesreča njihove nesojene okrepitve za prihajajočo sezono, Srba Marinka Kelečevića, ki se je v noči na nedeljo tragično ponesrečil z motorjem v Beogradu. Nesrečnega reprezentanta BiH bodo pokopali jutri v Beogradu na njegov 26. rojstni dan, celjsko ekipo pa bosta na pogrebu zastopala direktor Roman Pungartnik in trener Vladan Matić.

Na zboru ekipe so zaradi reprezentančnih obveznosti in nastopa na mladinskem SP manjkali Urban Lesjak, Gašper Marguč, Vid Poteko, Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar in Nemanja Zelenović. Ob novih obrazih v celjskem dresu Matevžu Skoku in Roku Žuranu je bil navzoč tudi povratnik v mesto ob Savinji Dejan Perić.

Celjane čaka prvi trening danes ob 10. uri v dvorani Zlatorog, ta teden pa sledijo tudi zdravniški pregledi in testiranja. »Pivovarji« bodo pod vodstvom srbskega trenerja Vladana Matića, čigar pomočnik bo Stanko Anderluh, od 9. do 14. avgusta nastopili na dveh turnirjih v Nemčiji, nato bodo na vrsti šaleško-savinjski turnir v Velenju in Celju, turnir v Kaniži v Srbiji, še revijalna dobrodelna tekma v Radečah z Zagrebom in še prijateljska tekma v Zlatorogu z Bjelovarjem pred začetkom novega DP, predvidoma 10. septembra.

»Že pred začetkom priprav se srečujemo s težavami. Najprej se je poškodoval Žiga Mlakar, sedaj nas je doletela tragična vest o smrti Kelečevića. Upam, da bo tragedija še bolj utrdila fante, da bodo postali prava ekipa, ki se bo borila in igrala tudi za nesrečnega Marinka,« je povedal Vladan Matić in se ob tem dotaknil ciljev pred novo sezono: »Celje je velika ekipa, ki ima za seboj tudi vzpone in padce. Minula sezona je bila težka, igralci so imeli težave v glavah. Vendar sem prepričan, da jih bomo v prihajajoči sezoni odpravili in sestavili dobro moštvo, v katerem se bodo fantje borili drug za drugega. Na takšen način bodo tudi prišli rezultati. Spoštovali bomo tako Cimos Koper kot Gorenje, ampak na vsaki tekmi se bomo trudili, da jih premagamo.«

Podobnega mnenja je bil tudi direktor Roman Pungartnik, ki je poudaril, da ima nova ekipa visoke cilje. »Ta zasedba ima visok potencial, ki ga bomo skušali čim bolj izkoristiti. Vrnitev dveh domačih lovorik v mesto ob Savinji? Delali bomo postopoma. V tej sezoni se bo drugič zgodilo, da Celje PL ne bo glavni kandidat za naslov, saj sta pred nami Koper in Gorenje. Naša ekipa bo skušala biti konkurenčna v slovenskih merilu, kaj pa bo to prineslo v Evropi, pa bomo videli.«