Celje redni del zaključilo z zmago, Gorenje pa s porazom

Rokometaši Celja so na zadnji tekmi pred F4 izgubili proti Metalurgu, Gorenje je premagalo Prešov.

Objavljeno
18. marec 2018 22.57
Daniel Dujshebaev, Celje, na rokometni tekmi Evropske lige prvakov med ekipama RK Celje in Flensburg. Celje, Slovenija 26.novembra 2017. [Dujshebaev Daniel,rokomet,RK Celje,Flensburg,Celje,Slovenija]
N. Gr., STA
N. Gr., STA

Skopje - Celjani so si še pred dvobojem z Metalurgom zagotovili mesto na zaključnem turnirju četverice lige SEHA, ki bo sredi aprila v Skopju, znano je bilo tudi, da bodo v polfinalu igrali z Zagrebom.

Tako tekma z Metalurgom, s katero so sklenili redni del, ni imela pravega tekmovalnega naboja, kar so domačini izkoristili in zmagali z 28:26. Pri Celjanih so Gal Marguč, Daniel Dušebajev in Domen Makuc dosegli po pet zadetkov, manjkalo pa je nekaj nosilcev igre. Kljub vsemu so bili vse do zadnjega v igri vsaj za neodločen izid, a so domačini zdržali pritisk. 

Gorenje ni več imelo možnosti za preboj na zaključni turnir četverice, a so proti Tatranu iz Prešova kljub vsemu prikazali pravi obraz in zmagali s 27:25. Sezono v regionalnem tekmovanju so sklenili z devetimi zmagami, trikrat so igrali neodločeno in doživeli šest porazov, kar je na koncu zadostovalo za končno peto mesto v desetčlanski ligi najboljših ekip iz Slovenije, Hrvaške, Makedonije, Slovaške, Srbije in Belorusije.