Celje zamenjavo za Janca našlo v najboljšem strelcu DP

Rokometaše Celja bo v prihodnji sezoni okrepil Jan Jurečič, najboljši strelec državnega prvenstva, ki prihaja iz Krke.

Objavljeno
24. maj 2017 13.23
N. Gr.
N. Gr.

Celje - V zadnjih dneh je v taboru aktualnih državnih prvakov spet zelo pestro, prihodi in odhodi iz Zlatoroga pa se kar vrstijo. Najprej je odšel Vid Poteko, zamenjal ga je Igor Anić, zdaj pa je vodstvo kluba potegnilo še eno zelo pomembno potezo.

Našli so zamenjavo za Blaža Janca, v podpis pogodbe so prepričali Jana Jurečiča, ki se najbolje znajde na krilnem položaju. Letos je v državnem prvenstvu 22-letnik zabil že 194 zadetkov in je še vedno najboljši strelec, bil pa je tudi član vseh mladinskih selekcij slovenske reprezentance. Na desnem krilu bo imel v Celju močno konkurenco v Galu Marguču.

»Zelo vesel sem, da bom postal del Celja. To mi je že od malih nog nekakšen cil,j nastopiti za najboljši slovenski klub s tako bogato zgodovino. Verjamem, da se bom tu dokazal kot zanesljiv igralec. Zame bo dodaten izziv tudi igranje v Evropi, saj do sedaj na klubski ravni takšnih izkušenj še nimam. Seveda to prinaša tudi večjo odgovornost. Večino bodočih soigralcev že poznam in se veselim igranja z njimi, verjamem pa, da bova na krilu skupaj z Galom dala ekipi tisto, kar od naju pričakuje in potrebuje,« je bil podpisa pogodbe vesel Jurečič, ki bo v Celju ostal najmanj dve sezoni. 

Zadovoljen je bil tudi Branko Tamše. »Jan je igralec, ki je kljub svoji mladosti že nekaj let eden najbolj zanimivih igralcev v slovenski ligi. Je prvi strelec domačega tekmovanja, tudi v zadnjih letih pa je bil vedno v vrhu. S svojo igro dokazuje kvaliteto, ki smo jo ob igranju pri Krki opazovali sami in še nekateri drugi klubi. Verjamem, da je storil pravi korak naprej, na njemu pa je, da sedaj pokaže, da je naše zaupanje upravičeno. Pričakujem, da se bo na krilnem položaju odlično dopolnjeval z Galom Margučem, saj sta podobnih let, poznata se že dlje časa in da bosta skupaj zapolnila vrzel po odhodu Janca. Glede na kvalitete obeh verjamem, da jima bo to popolnoma uspelo.« 

Kadrovanje bo tudi v prihodnjih dneh v Celju še vedno pestro, saj bo potrebno ekipi po odhodu nosilcev igre (Janc, Poteko, Zarabec, ...) dodati svežino in tudi kakšno izkušeno okrepitev iz tujine, ki bo znala pomagati mladi ekipi Celjanov.