Celjski rokometaši so se poigrali s Slovanom

V prijateljskih rokometnih tekmah Celje PL boljše od Slovana, Trimo Trebnje pa od Krke.

Objavljeno
29. avgust 2013 11.40
mpi/rokomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - V prijateljski tekmi rokometnih prvoligašev Celja Pivovarne Laško in Slovana, sicer povratnika med elito, dvomov o zmagovalcu ni bilo. Celjani so zmagali visoko, s 34:21, do začetka ligaške sezone prihodnji konec tedna, ko gostujejo pri Krki, pa jih čakata še dva pripravljalna obračuna - z reprezentanco Kuvajta in Varaždinom.

Četa Vladana Matića je celo tekmo narekovala visok ritem in neprestano višala prednost, predvsem zavoljo angažiranega in agresivnega pristopa v obrambi. Posledica tega je bilo tudi 16 minut izključitev in neposredni rdeč karton Sebastiana Skubeta. Priložnost za igro so dobili vsi z izjemo Luke Žvižeja. Za Celje PL so zadeli: Žuran 6, Razgor, Skube in Lekai po 4, Marguč 3 ...

V prijateljski tekmi sta se udarila še dva prvoligaša - Trimo Trebnje je s 26:24 (14:11) odpravil Krko. »Imamo še veliko rezerv v obrambi in napadu. V tem tednu smo prvič trenirali v popolni zasedbi, pridružila sta se nam še Jurečič in Suholežnik, ki našega sistema igre še niti ne poznata. Potrebnega bo še veliko truda, dela in discipline, če želimo doseči zastavljene cilje,« je poudaril s šestimi goli najučinkovitejši v dresu Krke Miha Svetelšek.