Čupić za Vardarjev elitni prvenec

Rokometaši skopskega kolektiva so v finalu lige prvakov s 24:23 odpravili PSG, bron za »slovenski« Veszprem.

Objavljeno
04. junij 2017 23.45
J. P.
J. P.

Köln - Rokometaši skopskega Vardarja se veselijo prve lovorike v ligi prvakov v zgodovini, potem ko so na sklepnem turnirju četverice v velikem finalu s 24:23 (11:12) odpravili bajno bogato in zvezdniško zasedbo PSG (njen letni proračun znaša kar 17,5 milijona evrov), mož odločitve pa je bil 31-letni Hrvat Ivan Čupić, ki si je med letoma 2008 in 2010 kruh služil tudi v Velenju. V malem finalu je madžarski Veszprem s 34:30 (18:17) strl odpor Barcelone, zmagovalke izpred dveh sezon.

Z izjemo začetka po makedonskih notah je bil prvi polčas velikega finala izenačen, na odmor pa so zadetek zaloge odnesli Parižani, v zadnjih izdihljajih jim je rahlo prednost zagotovil Hrvat Luka Stepančić. Drugi del je bolje odprl Vardar in ko je pobegnil na +3 (20:17), se je že zdelo, da je odpor PSG strt. A ni bilo tako, varovanci nekdanjega slovenskega selektorja Zvonimirja Serdarušića so v 52. minuti po zaslugi Uweja Gensheimerja izid poravnali na 21:21. Osem sekund pred koncem je za novo izenačenje poskrbel Daniel Narcisse, da je bilo dvoboja konec že v rednem delu, pa je v predzadnji sekundi poskrbel Čupić, ki je na tekmi trikrat sprožil in trikrat zadel, toda dvakrat s sedmih metrov.

V zmagovalni vrsti se je s sedmimi zadetki iz desetih poskusov najbolj izkazal Timur Dibirov, medtem ko je pri poražencih še najbolj izstopal veliki Nikola Karabatić, ki je sedemkrat ustrelil in bil petkrat uspešen. Slovenski vratar Gorazd Škof je ves dvoboj obsedel na klopi, na parket je vskočil zgolj ob eni sedemmetrovki, toda ni bil uspešen. Thierry Omeyer je zbral 13 obramb. V malem finalu v vrstah Veszprema slovenska trojica ni pustila velikega pečata. Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč se med strelce nista vpisala, Dragan Gajić je dvakrat poskusil in ostal nezgrešljiv. Pri zmagovalcih je Aron Palmarsson prispeval osem zadetkov, med poraženci se je šestkrat med strelce vpisal Timothey N'Guessan.