Cvijič tako kot Vajdl z ničlo proti Tamšetu

Vodenje rokometnega prvoligaša Gorenja prevzela Borut Plaskan in Marko Oštir.

Objavljeno
12. december 2015 00.54
Trener RK Gorenje Gregor Cvijić. Rokometna tekma EHF pokala med Gorenjem iz Velenja in Holstebrom. Velenje, Slovenija 11.aprila 2015.
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Velenje – Gregor Cvijič je zamenjal Ivana Vajdla po porazu proti Celju v finalu pokala Slovenije v Kopru in nov pokalni šok s Celjem je bil manj kot devet mesecev kasneje usoden tudi zanj. Na klopi Gorenja ga je (začasno) nasledil dosedanji pomočnik Borut Plaskan.

Medtem ko se je lahko Vajdl pohvalil, da je dvakrat vzel mero Celju (ko ga je še vodil Vladan Matić), se Cvijič iz Rdeče dvorane poslavlja brez glavnega skalpa, izgubil je vseh sedem derbijev. Naredil je le en rezultatski presežek, ko se je Gorenje z zmago pri Holstebroju uvrstilo na F4 pokala EHF. Usoda je hotela, da so prav Danci zamajali stolček Ljubljančanu, ko so »osam« preprečili evropsko pomlad.

Cvijič ni znal zaigrati na prave strune pri Stašu Skubetu, v sistemu sta se vmes izgubila Marko Dujmović in Luka Dobelšek, ki ju je zvabil Branko Tamše. V Velenju nočejo naglas priznati, da so izvirni greh storili, ko so se odrekli svojemu »sinu« Tamšetu in ta jim greni življenje že dve leti. Koga bodo veliki šef Franjo Bobinac, predsednik Milan Meža in direktor Matej Avanzo našli kot moža, ki bi lahko zasukal stvari, še ni znano. Ekipo bosta na zadnjih letošnjih tekmah vodila Plaskan in Marko Oštir kot pomočnik. »Sezona se bo potem nadaljevala šele sredi februarja in do takrat bo dovolj časa, da se odločimo, kaj in kako,« je pojasnil Avanzo.

Navijači so v Celju vzklikali »Cvijo, adijo!« in vodstvo, ki si prizadeva pridobiti čim večjo naklonjenost lokalnega okolja, ni moglo ostati gluho. »Navijači imajo vso pravico izraziti mnenje. Ta čas je Celje veliko boljše od nas, predvsem deluje kot ekipa,« je glavno razliko izpostavil Avanzo, ki se je s trenerjem razšel v dobrih odnosih: »Trudil se je, vendar ni bilo več zaupanja. Težko je reči, koliko krivde za to nosi Cvijič, a lažje je zamenjati trenerja kot 20 igralcev, kar pa ne pomeni, da ne bomo razmislili o nadaljnjih spremembah.«