Dalmatinska naveza nad slovensko rokometno utrdbo

Rokometaš Ivan Slišković verjame v uspeh Celja Pivovarne Laško na današnjem (17) derbiju v Montpellieru.

Objavljeno
05. oktober 2014 01.28
Liga prvakov, CPL - Vardar. Ivan Slišković in vratar Vardarja Šterbik. Celje, 27. september 2014.
Peter Zalokar, poročevalec
Peter Zalokar, poročevalec
Montpellier – Ivan Slišković sodi med rokometaše, ki bodo morali pokazati boljšo napadalno predstavo kot nazadnje proti Vardarju, če se želi Celje z današnjega gostovanja v Montpellieru (17) v drugem kolu lige prvakov vrniti neporaženo. Hrvaški adut, ki je v Zlatorogu vpisal le dva gola iz devetih strelov, se tega dobro zaveda.

»Mislim, da smo proti Makedoncem igrali dobro, škoda le zapravljenih priložnosti, ki so nas stale zmage. Jaz sem pri tem še najbolj izstopal. Enostavno pride tak dan, morda na začetku sezone še nisem v pravi formi. A dan za dnem gre počasi na bolje in verjamem, da bom že tukaj v Montpellieru pokazal boljšo igro,« si napredek obeta Splitčan, ki je bil med najbolj zaslužnimi, da so se pivovarji v prejšnji sezoni, njegovi prvi, veselili obeh domačih lovorik in uvrstitve v osmino finala LP. Preboj med 16 najboljših je (tiha) želja tudi tokrat in v tej luči bosta tekmi z Montpellierom bržčas odločilni. »Ekipi Vardarja in Montpelliera sta precej različni. Francozi so veliko bolj podobni nam, več tečejo od Makedoncev, ki so 'težja' ekipa. Montpellier morda ne daje toliko poudarka obrambi, ampak ima z Matejem Gabrom in zdaj še Balaszem Lalusko čvrst osrednji blok,« opozarja 195 cm visoki levi zunanji igralec, od katerega gre pričakovati, da bo znal preskočiti visoko oviro in zatresti mrežo z devetih metrov.

Po današnji tekmi na jugu Francije, kjer si kruh služi kar peterica Slovencev, se bodo Celjani v četrtek merili še pri Čehovskih medvedih. V petih dneh bi lahko storili velik korak k 4. mestu v skupini C, v kateri so favoriti Rhein-Neckar, Veszprem in Vardar. »Res sta pred nami dve tekmi proti glavnim konkurentom za preboj naprej. A ne smemo prehitevati dogodkov. Rajši se osredotočimo na naslednji izziv. V Montpellieru bomo storili vse za zmago, ne glede na razplet bo enako tudi v Rusiji. Vsaka točka je pomembna,« ostaja previden Slišković, ki bo konec meseca praznoval 23. rojstni dan in tako pooseblja povprečno starost moštva trenerja Branka Tamšeta.

Celjskim strelcem je prejšnjo soboto lekcijo odčital vratarski maček Arpad Šterbik. Montpellier je sicer izgubil še večjo legendo Thierryja Omeyerja, pa zvabil še enega veterana Venia Loserta, Sliškovićevega rojaka. »Losert je zelo izkušen. Zna se postaviti, čaka napadalca in reagira v zadnjem hipu. Ne tako, kot večina mlajših vratarjev, ki na pamet izvajajo akrobatske like. No, verjamem, da se ne bomo pustili ujeti v njegovo zanko,« ostaja optimist Slišković, ki se mu je v rumeno-modrem dresu pridružil še en Dalmatinec in bivši soigralec v Našicah Šime Ivić. Hrvaški up pa na začetku sezone ne kaže odlik, ki mu jih pripisuje stroka. »Šime je zelo nadarjen, gotovo ni prišel v Celje kar tako. Verjetno sodi med igralce, ki potrebujejo malo več časa, da se privadijo na novo okolje. Na treningih deluje zelo prepričljivo in samo vprašanje časa je, kdaj bo izbruhnil tudi na tekmi. Morda že danes,« je v bran mlajšemu rojaku stopil Slišković, ki je za Hrvaško uspešno debitiral na januarskem EP na Danskem in je ta čas najbolj zanimiv »artikel« v celjski izložbi. Pogodba se mu izteka, vendar v nedavnem intervjuju za Balkan Handball ni izključil možnosti, da bo v Knežjem mestu ostal še sezono ali dve: »Z mislimi sem povsem predan Celju in razmišljam zgolj o tekmah. V klubu so korektni do mene, imeli smo že prve pogovore in dali so mi vedeti, da želijo podaljšati sodelovanje. Toda ne bomo hiteli. Naj se najprej konča ta prvi del sezone, po novem letu pa bomo gotovo spet sedli za mizo.«