David tudi brez časovnega stroja spet nad Goljata

Celjani bodo jutri gostili Veszprem, proti kateremu so v prejšnjih dveh sezonah lige prvakov vselej potegnili kratko.

Objavljeno
17. oktober 2014 10.39
David Razgor na finalni tekmi pokala proti ekipi Svša iz Ivančne gorice. Celje 2. marec 2014.
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Celje – Celjski rokometaši lahko jutri v Zlatorogu presenetijo zvezdniški Veszprem le, če bodo zmogli 60 minut vztrajati pri svoji prepoznavni hitri igri. Za kaj takšnega pa ne bo dovolj osem igralcev. Dodano vrednost bodo morali prinesti fantje s klopi, ki se še niso izkazali. Med »dolžnike« sodi tudi David Razgor, ki je v ligi prvakov že pokazal, da zmore več.

Razgor je med redkimi v celjski ekipi, ki se je z Veszpremom pomeril že v prejšnjih dveh sezonah. Celjani so izgubili vse štiri tekme, toda lani je na Madžarskem zadišalo po presenečenju. Gostje so izgubili s 26:27, Razgor pa je bil tragični junak. V zadnjih sekundah je izsilil sedemmetrovko, ki jo je izvajal kar sam, potem ko se Sebastian Skube ni počutil primernega. Žoga se je odbila od tal in čez prečko ...

»Seveda me še kdaj prešine misel na to zapravljeno priložnost. Pa ne v slabem smislu, kot bi morda kdo pričakoval. Če bi lahko čas zavrtel nazaj, ne bi ničesar spreminjal. Vsaj ne v načinu strela. Mislim, da sem se dobro odločil, vratar je bil že premagan, izenačenje je preprečila smola,« nima slabih spominov na lanski november Razgor, ki sicer nima časovnega stroja, vendar se mu priložnost za popravni izpit ponuja že prej, kot bi si lahko upal. Že jutri proti istemu tekmecu. »Če bi se trener še kdaj odločil zame pri izvajanju odločilne 7-metrovke, bi brez oklevanja sprejel izziv. Če bi se to zgodilo jutri, še bolje,« veliko samozavesti premore Razgor, ki si je v petih letih, odkar je del prve celjske ekipe, nabral dovolj izkušenj, da lahko realno oceni možnosti proti Veszpremu. Ta bo sicer pogrešal glavnega zvezdnika Laszla Nagyja, toda ... »Veszprem ima igralce, od katerih se na vsaki tekmi pričakuje zmaga, zato bo pritisk na njem. Mi nimamo kaj izgubiti, lahko pa ogromno dobimo. Vedno je mogoče izvleči dober rezultat. Ne smemo pa razmišljati o tekmecih, ampak samo o sebi in svoji igri,« je izhodiščno razliko osvetlil Razgor, čigar starejši brat Simon si kruh služi pri beloruskem Meškovu, tudi članu LP.

Celjani so na prvih treh tekmah navdušili tako stroko kot navijače s pristopom in poletno igro. Očitna težava pa je v stalnosti. Verjetno bi bilo jutri še najbolje, če bi prvič prišli v vodstvo čisto ob koncu, ko ne bi več mogli zapraviti prednosti. »Slog igre je prilagojen ekipi, ki težko igra na dolge napade, ker v njej ni dovolj visokih in močnih igralcev. Zato stremimo po doseganju lahkih golov iz hitrih napadov. Res je, da smo na vseh tekmah odlično začeli, pa popustili, kar je posledica visokega tempa,« je dejal Razgor in se strinjal, da bi ob daljši klopi lahko dlje držali tekmece na varni razdalji: »Seveda, igra je doslej slonela na osmih, devetih igralcih. Morda bi kakšna menjava več prinesla kaj dobrega, morda pa tudi kaj slabega,« pri »rotaciji« za vsako ceno ne vztraja srednji zunanji igralec, ki je na začetku sezone globoko v senci Mihe Zarabca. Toda tekmeci bodo vse bolje pripravljeni na novinca, Montpellier ga je na trenutke odrezal iz igre in tudi Čehovski medvedi so uporabili obrambo 5 + 1.

Razgor bi lahko prinesel osvežitev. »Miha je bil na teh tekmah tako dober, da ga ni bilo smiselno zamenjati. Gotovo pa sem pripravljen prevzeti svoj del bremena, če se bo izkazala potreba,« na svojih pet minut še čaka David, ki se veseli novega dvoboja z madžarskim Goljatom tudi zaradi snidenja z bivšim soigralcem Gašperjem Margučem: »Gašper si ni želel tekme s Celjem in mi bodo storili vse, da mu še dodatno zagrenimo vrnitev. Seveda smo še vedno prijatelji, toda na igrišču to pač ne šteje.«