Denič in Bombač razveselila šefe

Montpellier s štirimi Slovenci po desetih letih brez rokometne lige prvakov.

Objavljeno
02. september 2013 11.41
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Ljubljana – Ob rokometaših iz Gorenja in Celja bo v ligi prvakov nastopilo samo še sedem Slovencev, potem ko je Dinamo Minsk s trojico naših legionarjev in trenerjem Borisom Deničem osvojil kvalifikacijski turnir na Slovaškem. Montpellier s štirimi slovenskimi reprezentanti pa je izgubil ključno tekmo z Wislo Plock.

Montpellier, ki ga je lani pretresla stavniška afera in je izgubil primat v Franciji, je kljub vrnitvi slavnega vratarja Thierryja Omeyerja obstal pred pragom elitnega tekmovanja, v katerem je bil od leta 2003, ko je bil evropski prvak. Vid Kavtičnik in Dragan Gajić sta dosegla po štiri gole, novinca Jure Dolenec in Matej Gaber pa nobenega, in poraz s 23:28 (10:13) je pomenil, da zmaga s prve tekme (29:27) ni zadostovala. Montpellier se bo tolažil v pokalu EHF, kjer bo igral tudi Maribor, Wisla z Boštjanom Kavašem, ki se včeraj ni vpisal med strelce, pa v LP, kjer bodo Poljake zastopale tudi Kielce z Urošem Zormanom.

Uspešen pa je bil Dinamo Minsk, ki je v polfinalu kvalifikacijskega turnirja v Prešovu premagal AEK s 25:21 (11:13; David Miklavčič in Dean Bombač po 1, Uroš Bundalo 0). V finalu se je Deničeva ekipa pomerila z domačim Tatranom in ga premagala z 29:27 (14:13; Bombač 5).

Slovenski selektor Denič ni skrival navdušenja, potem ko se mu je odvalil velik kamen od srca. »Izpolnili smo osnovni cilj. Delodajalci bodo veseli, saj je bilo nekaj sponzorskih pogodb vezanih na ligo prvakov. 'Deki' (Bombač, op. p.) je odigral vrhunsko tekmo. Veselim se novih izzivov,« je povedal Denič, ki bo z Dinamom igral v skupini smrti z Barcelono, PSG, Vardarjem, Metalurgom in Thunom. Dva udeleženca v LP bo prvič imela Makedonija, saj je Metalurg, ki mu je naslov državnega prvaka speljal Vardar (tam je zdaj Matjaž Brumen) kljub težavam ubranil prednost s prve tekme (26:16) in po 19:23 (7:11) na Madžarskem izločil Pick Szeged. Tako bo med elito tudi Renato Vugrinec (3 goli), medtem ko poškodovani Miladin Kozlina očitno ni v načrtih skopskega kluba.

Zadnjega tekmeca sta dočakala Celje Pivovarna Laško in Gorenje. Ob Zagrebu, Veszpremu, Rhein-Neckarju in St. Peterburgu bo v Zlatorogu gostoval še Motor Zaporožje, ki je v finalu kvalifikacijskega turnirja premagal gostiteljico Vojvodino. Prvaki iz Velenja bodo v skupini ob Hamburgu, Flensburgu, Aalborgu in Logroñu imeli še Drott Halmstad, ki je na povratni tekmi razbil luksemburški Esch (37:14) in tako več kot nadoknadil zaostanek s prve tekme (26:30).

LP se bo za slovenska kluba začela 21.septembra, ko bodo Velenjčani gostili švedsko moštvo, Celjani se bodo odpravili na vroče gostovanje v Zagreb. Še tri dni pred tem pa bosta favorita za domači naslov odigrala derbi v Rdeči dvorani.