Denič, Špiler? Gorenje pred Loko brez komentarja

Rokometni derbi kola v 1. ligi NLB Leasing nocoj v Ribnici, kjer bo gostoval Maribor Branik.

Objavljeno
18. december 2015 22.40
Rokometni klub Maribor Branik - Rokometno društvo Riko Ribnica, 12.9.2015, Maribor [rokomet, Maribor Branik, Riko Ribnica]
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Ljubljana – Ribnica in Maribor sta zagrizena tekmeca v boju za končnico državnega prvenstva in imata med seboj neporavnane račune, zato se danes v osrčju dežele suhe robe obeta razburljiv derbi 15. kola v 1. SRL. Pred zadnjo tekmo leta voda bolj teče v grlo domači ekipi Roberta Beguša, a tudi Slavko Ivezič ne more imeti spokojnega spanca.

Tako tretja ekipa prejšnjega prvenstva iz Maribora kot peta iz Ribnice sta po dobri polovici rednega dela pod črto, ki označuje mejo med šestimi klubi, ki bodo igrali v končnici, in ostalimi, ki bodo zadnji aprilski dan sklenili sezono. Maribor za šestim mestom, ki ga ta čas zaseda Jeruzalem, zaostaja za eno točko, Riko Ribnica za tri. Slednja je v drugem kolu presenetljivo zlahka zmagala v Taboru (31:26) in dodatno zamajala stolček zdaj že bivšemu mariborskemu trenerju Borisu Deniču. Pod Slavkom Ivezičem je moštvo naredilo premik navzgor, vendar z igrami še ni prepričalo.

Srečanja med Ribnico in Mariborom so v zadnjem času vselej nepredvidljiva. Na zadnjih sedmih tekmah je Maribor zmagal trikrat, Ribnica dvakrat, dvakrat sta si moštvi razdelili točki. »Čaka nas težka tekma, vendar sem optimističen. Novi točki bi bili vredni zlata. Ekipa je dobro pripravljena in zdrava, manjkal bo le Črt Abrahamsberg,« je povedal Beguš, ki ne čuti pritiska iz vodstva, da mora za vsako ceno ujeti »top 6«. Drugače je v Mariboru, kjer so si obetali precej boljši prvi del sezone. »Na zimski premor se želimo odpraviti z zmago, ki bi napovedala bolj uspešno nadaljevanje sezone, hkrati se želimo Ribnici oddolžiti za domači poraz,« pravi Hrvat Ante Kaleb. Poseben motiv bo imel tudi vratar Mile Mijušković, ki se vrača v Španijo.

»Brez komentarja,« pa sta bili prvi besedi direktorja Gorenja Mateja Avanza na vprašanje, ali držijo govorice, da je bivši selektor Denič resen kandidat za velenjsko klop in da so z njim že opravili prvi pogovor. »Pogovorili se bomo z več kandidati, gotovo pa se ne bomo odločili pred novim letom,« se nikamor ne mudi Avanzu, ki tudi ni hotel potrditi govoric, da naj bi bil novi organizator igre pri »osah« v naslednji sezoni David Špiler: »Ves čas opazujemo trg, toda odločitev o okrepitvah bo padla ob posvetovanju z novim trenerjem.«

Na jutrišnji tekmi proti Loki, ki v tej sezoni kaže presenetljivo dobre igre, bo tako »ose« še vodil Borut Plaskan, ki pa verjetno ne bo več glavni na klopi, ko se bo prvenstvo nadaljevalo v začetku februarja prihodnje leto. V ligi bo namreč sledil mesec in pol dolg premor, med katerim bo na Poljskem evropsko prvenstvo. Na pripravah, ki se bodo začele v ponedeljek v Zrečah, bo sodelovalo tudi šest igralcev iz domačih klubov, poleg Klemna Ferlina iz Gorenja in Darka Cingesarja iz Maribora še štirje branilci naslova iz Celja (Blaž Blagotinšek, Luka Žvižej, Miha Zarabec in Vid Poteko), ki pa jih še pred tem danes čaka dokaj nevarno gostovanje v vročem Ormožu pri njihovem bivšem članu Roku Žuranu.