Franjo Bobinac ostaja na čelu RZS

Predsednik uprave velenjskega Gorenja Franjo Bobinac bo tudi v naslednjih štirih letih predsedoval Rokometni zvezi Slovenije.

Objavljeno
15. oktober 2014 20.15
Franjo Bobinac direktor Gorenja 12.4.2013 Velenje Slovenija
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) Franjo Bobinac bo na čelu krovne rokometne organizacije preživel tudi naslednja štiri leta, saj so ga kot edinega predsedniškega kandidata danes potrdili na volilni skupščini RZS. Bobinac, ki se je glasovanja vzdržal, je prejel 36 glasov.

Njegovo imenovanje je bila edina točka današnje skupščine, ki se je je udeležilo 36 od 89 predstavnikov, za novega-starega predsednika pa so ga predlagali RK Trimo Trebnje, Gorenje Velenje, Celje Pivovarna Laško, Krim Mercator in Ljubljana.

»Rokomet mi predstavlja relaksacijo, hkrati pa sem ugotovil, da sem z vrhunsko ekipo sodelavk in sodelavcev v rokometu marsikatero zadevo uspel premakniti naprej. Na športnem področju smo uspešni, na ekonomskem je zveza vse bolj stabilna, ob tem pa smo v minulih letih številne ugledne domače gospodarstvenike prepričali, da so se pridružili rokometni zvezi. Vse te zadeve me navdajo z zadovoljstvom, ob tem pa je tudi vzdušje znotraj zveze dobro, prav tako na sejah predsedstva,« je ob ponovni izvolitvi za STA povedal Bobinac, ki se ni mogel izogniti niti vprašanju o svoji domnevni kandidaturi za mesto predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije. »V tem trenutku ostajam pri tistem, kar sem že povedal. O tem razmišljam, končno odločitev o tem pa bom sprejel do konca tega meseca,« je bil glede svojih načrtov redkobeseden predsednik uprave velenjskega Gorenja. 

Slednji je predsednik RZS od leta 2008, pred njim pa so to vlogo opravljali še Vlado Žorž, Ignac Bajcar, Stanko Toš, Božo Strman, Krešo Petrovič, Martin Brilej, Miha Jezeršek, Viktor Pogorelc, Franc Plaskan, Igor Makovec, Milan Zupančič, Zoran Janković, Marjan Sedej in Žiga Debeljak.