Gams tri sekunde pred koncem za točko »os« v derbiju

V četrtem medsebojnem obračunu v tej sezoni so se rokometaši Gorenja in Celja PL prvič razšli brez zmagovalca (25:25).

Objavljeno
26. april 2017 22.16
rokomet
J. P.
J. P.

Velenje - Rokometna večna tekmeca, Gorenje in Celje Pivovarna Laško, nadaljujeta mrtvi tek na čelu prvenstvene razpredelnice tudi po današnjem medsebojnem derbiju v petem kolu končnice za prvaka. Gostje, branilci lovorike, so bili v Velenju bliže zmagi, ki pa jim jo je s svojim edinim zadetkom v obračunu tri sekunde pred zadnjim piskom sirene preprečil izkušeni 31-letni Janez Gams, ki je postavil končni izid - 25:25. Zasedbi v drugem delu sezone ostajata neporaženi in poravnani s po 47 točkami.

Na glavni odmor so z zadetkom zaloge odšli varovanci trenerja Branka Tamšeta, še prej pa je moral predčasno v garderobo Alem Toskić, ki je po obrazu udaril Miho Zarabca in si prislužil rdeč karton. V prve pol ure so bili sicer gostitelji povečini malenkostno spredaj, največ za tri gole, nazadnje pri 10:7, v končnici pa je tekmec strnil vrste in tehtnico nagnil na svojo stran. Tudi drugi polčas so bolje začeli domači, s tremi zaporednimi zadetki so se spet zavihteli v vodstvo (19:17). A ne za dolgo, saj so Celjani s +2 vstopili v zadnjo minuto (25:23). A Gorenju sta se borbenost in nepopustljivost obrestovali.

Najprej je znižal Nejc Cehte, v zadnjih izdihljajih pa izenačil Gams. Tako so se Velenjčani v četrtem medsebojnem obračunu v sezoni veselili sploh prve točke, medtem ko na zmago proti večnim rivalom čakajo že skoraj tri leta in pol. Pred 1100 navijači v Rdeči dvorani sta bila v domači majici najbolj pri strelu Cehte in Niko Medved s po petimi goli, pri gostih pa Zarabec in Borut Mačkovšek s po šestimi. Zadnji medsebojni celjsko-velenjski dvoboj v sezoni bo 2. junija, utegne se zgoditi, da bo odločilen v bitki za prvaka.

GORENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 25:25 (13:14)

Rdeča dvorana, gledalcev 1100, sodnika D. Ivančič in I. Ivančič.

Gorenje: Baznik, Ferlin (10 obramb), Zaponšek; Cehte 5, Medved 5, Haseljić, Ovniček 2, Stojnič, Toskić 1, Mitrović 4, Potočnik 4, Golčar 2, Gams 1, Nosan, Brumen 1 (1).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (2 obrambi), Gajić (3); Malus 2, Babarskas, Janc 4, Razgor, Suholežnik, Marguč, Grošelj, Poteko 1, Zarabec 6, Kodrin, Mačkovšek 6, Mlakar 3, Žvižej 3, Bećiri.

Sedemmetrovke: Gorenje 3 (1), Celje Pivovarna Laško 2 (0).

Izključitve: Gorenje 6, Celje Pivovarna Laško 2.

Rdeč karton: Toskić (24.).