Generalki dobri, zdaj gre zares

»Osveženi« slovenski rokometaši tudi v drugem prijateljskem dvoboju nadigrali Črnogorce.

Objavljeno
10. junij 2017 01.32
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Šmartno pri Litiji – Tudi na drugi pripravljalni tekmi so slovenski rokometaši visoko premagali Črno goro in potrdili solidno formo pred odločilnima izzivoma s Švico in Portugalsko v kvalifikacijah za EP. Selektor Veselin Vujović je pozdravil svežino, ki so jo v reprezentanco prinesli novinci, a gotovo bo stavil na preverjene ase, ko bo šlo zares.

Potem ko so Slovenci v Škofji Loki premagali rojake selektorja Vujovića z 38:24, je bila sinoči pri novih prvoligaših iz Šmartnega pri Litiji njihova zmaga malce nižja, a nič manj prepričljiva. Med igralci, ki jih doslej ni bilo v reprezentanci ali so imeli zgolj vloge opazovalcev, sta se izkazala vratar Klemen Ferlin in organizator igre Patrik Leban. Toda ko se bo iz Nemčije jutri vrnil novi kapetan Marko Bezjak, se bo Primorec težko prebil med šestnajsterico za sredino tekmo v Švici in sobotno v Kopru proti Portugalski. Več možnosti ima Ferlin, ki spet kaže reprezentančno formo.

Potem ko so Leban, Gregor Potočnik in Matic Verdinek že v četrtek vpisali prve gole za Slovenijo, je to včeraj uspelo tudi krožnemu napadalcu Igorju Žabiću, s petimi zadetki pa sta se izkazala povratnik Saša Barišić Jaman in levoroki Nejc Cehte, ki je v odsotnosti Jureta Dolenca (pripravam v Zrečah se bo po svoji četrtkovi poslovilni v Montpellieru pridružil danes) nakazal strelski potencial.

Če so Slovenci v četrtek hitro zaostali z 1:4, so v drugo takoj pokazali, kdo je gospodar na igrišču in ušli na 5:1. Črnogorci, ki jih čakata tekmi s Švedsko in Rusijo, so se približali na 8:9, a bronaskih junakov niso ogrozili. Blaž Blagotinšek, z Gašperjem Margučem je z Veszpremom osvojil tretje mesto v ligi prvakov, je bil zadovoljen s predstavama v tradicionalnih rokometnih okoljih: »Tekmi sta nam prišli prav. V naši ekipi je veliko novih igralcev in potrebujemo še nekaj časa, da se uigramo, a naša obramba je bila na zadovoljivi ravni. Ob tem smo igrali hiter rokomet, kar bo s Švicarji in Portugalci bržčas ključnega pomena,« je izjavil krožni napadalec Blagotinšek, njegov nekdanji soigralec v Celju Blaž Janc je dodal: »Obakrat smo odigrali na zadovoljivo visoki ravni. Zanesljivi zmagi sta dobri popotnici.«