Gorenje brez možnosti za F4 (VIDEO)

Velenjski rokometaši so v 16. kolu regionalne lige SEHA na gostovanju pokleknili pred Zagrebom (25:26).

Objavljeno
07. marec 2018 09.49
mpi rokomet
J. P.
J. P.

Zagreb - Rokometaši Gorenja so po sinočnjem porazu v 16. kolu na gostovanju v Zagrebu (25:26) ostali brez možnosti za preboj na zaključni turnir regionalne lige SEHA, medtem ko si lahko državni prvak Celje Pivovarna Laško udeležbo na tekmovanju najboljše četverice zagotovi z morebitno današnjo zmago v Našicah nad Nexejem (ob 21. uri).

Kastelic razigran

Varovanci Željka Babića so v prvem polčasu pokazali slabo igro v obrambi, vseeno pa na glavni odmor odšli z zgolj dvema goloma zaostanka (13:15). Ugodnejše izhodišče jim je preprečil reprezentančni vratar Urh Kastelic, ki je ubranil kar sedem od njihovih dvajsetih strelov. V nadaljevanju so slovenski podprvaki zaigrali borbeneje v obrambi in tekmecu vseskozi tesno sledili.

Poškodba najboljšega strelca

Kljub zaostanku z 18:21 v 49. minuti se niso predali, dobrih devet minut pred koncem je čuvaj mreže Klemen Ferlin čez celo igrišče zadel prazna nasprotnikova vrata za izenačenje na 22:22, popolnega preobrata pa »ose« vendarle niso zrežirale. V zadnjih minutah dvoboja so njihov nalet zaustavile izključitve. Najučinkovitejši v velenjski majici je bil s šestimi zadetki Alem Toskić, ki pa je po močnem udarcu s komolcem in hematomu pod desnim očesom dvoboj končal že v 47. minuti.

Babić: Igralci so v 2. polčasu pokazali značaj

»Igralci so v drugem polčasu pokazali pravi značaj, veliko željo po zmagi, izboljšali so igro v obrambi. V napadu so zgrešili nekaj strelov, nekaj jih je ubranil tudi Kastelic, zato nismo iztržili še več. Generalno gledano pa smo odigrali dobro tekmo proti moštvu, ki je igralo tudi v ligi prvakov,« je strnil vtise trener Gorenja Željko Babić.