Gorenje v četrtfinalu proti Göppingenu

Žreb na Dunaju je določil četrtfinalne pare rokometnih klubov, ki igrajo v evropskih pokalih, kjer ima Slovenija tri predstavnike. Moštvo Gorenja se bo tako v četrtfinalu lige EHF pomerilo z Göppingenom, ki v nemškem prvenstvu trenutno zaseda peto mesto.

Objavljeno
01. marec 2011 11.05
Posodobljeno
01. marec 2011 12.00
D. O., delo.si
D. O., delo.si
Dunaj - Rokometaši velenjskega Gorenja, mariborskega Branika in koprskega Cimosa so na današnjem žrebu na Dunaju dobili četrtfinalne tekmece v evropskih pokalih. Gorenje se bo v pokalu EHF pomeril z nemškim Göppingenom, mariborski Branik v pokalu pokalnih zmagovalcev s španskim San Antoniom, Cimos pa v pokalu challenge s poljsko ekipo Azoty-Pulawy, poroča STA.

»Dobili smo izjemno kakovostnega nasprotnika. Göppingen je izjemno močan na domačem igrišču, v nemškem prvenstvu ima recept, kako v svoji dvorani premagati vse največje domače ekipe. Goji trd rokomet z obrambo 6-0, že nekaj časa pa je v tej ekipi trener Velimir Petković, ki izjemno dobro dela. Göppingen ima malce balkanskega pridiha, zanj nastopata nekdanja člana koprskega Cimosa Željko Mrvaljević in Enid Tahirović, pred kratkim je iz Celja prišel tudi Miladin Kozlina. Menim, da je Göppingen favorit našega četrtfinalnega obračuna, a to ne pomeni, da smo se vnaprej vdali. Nemško prvenstvo dokaj podrobno spremljam, o Göppingenu imam nekaj podatkov, v kratkem pa si bom nabral še dodatni material,« je po današnjem plesu kroglic na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju dejal trener velenjske ekipe Branko Tamše. Njegova ekipa je v minulem krogu gladko opravila z avstrijskim Bregenzom.

Mariborčani želijo zadržati 100-odstotni izkupiček


Mariborčani so v tej sezoni premierno nastopili na evropski sceni, na štirih tekmah pa so v obračunih s češkim Banikom iz Karvine in srbsko Kolubaro iz Lazarevca dosegli 100-odstotni izkupiček.

»S četrtfinalnim tekmecem smo zadovoljni. Gre za ekipo, ki je v preteklosti tvorila vrh evropskega rokometa. V zadnjih letih je njena kakovost nekoliko nižja, vendarle pa gre za ekipo, ki jo zelo spoštujemo. Gostili bomo vrhunsko zasedbo, s katero bo pravi užitek igrati, na svoj račun pa bodo zagotovo prišli tudi mariborski ljubitelji rokometa, kar pa je tisto, kar si tudi želimo v našem klubu,« je po žrebu dejal trener Mirko Šibila.

Kot še poroča STA, bodo šrve tekme osmine finala na sporedu 26. in 27. marca, povratne pa 2. in 3. aprila.

Pokal EHF:
Saint Raphael - Grosswallstadt
Göppingen - Gorenje Velenje
Reale Ademar - Lemgo
Nordsjaelland - Naturhouse La Rioja

Pokal pokalnih zmagovalcev:
Maribor Branik - San Antonio Pamplona
Gummersbach - Elverum
Vardar Skopje - Resita Caras-Severin
Halmstad - Tremblay

Pokal challenge:
Cimos Koper - Azoty-Pulawy
Partizan - AEK Atene
Radnički Kragujevac - Benfica
Bacau - Arendal