Gorenje Zaponška posodilo Slovenj Gradcu

Mladi vratar rokometnega podprvaka iz Velenja bo na Koroškem do konca sezone lovil večjo minutažo.

Objavljeno
02. december 2015 12.07
J. P.
J. P.

Velenje - Ker kot tretji vratar pri državnem rokometnem podprvaku Gorenju ni dobival pretirane minutaže, bo 23-letni čuvaj mreže Rok Zaponšek do konca sezone posojen sosednjemu prvoligašu Slovenj Gradcu 2011, nato pa se bo ponovno pridružil osam.

»Zelo sem vesel, da sta se kluba dogovorila o moji posoji, v Velenju namreč ob dveh odličnih vratarjih nisem dobil zadosti minutaže, ki pa je nujno potrebna za moj osebni razvoj in za vlogo, ki so mi jo pri Gorenju namenili za prihodnjo sezono. Upam, da bom dobro izkoristil priložnost med vratnicami, pridobil samozavest in posledično v prihodnji sezoni pomagal matičnemu klubu pri zastavljenih ciljih,« poudarja Zaponšek.

»V klubu smo se odločili, da izjemno nadarjenega vratarja pred prihodnjo sezono, v kateri bo zamenjava za Klemna Ferlina, do konca sezone posodimo v Slovenj Gradec. Te sredine nismo izbrali naključno, bližina nam namreč omogoča, da bo Rok še naprej vsaj deloma vadil z našo ekipo, obenem bo tudi v Slovenj Gradcu v rokah odličnega trenerja Sebastjana Soviča, ki si ga je v ekipi tudi zelo želel,« pa je poudaril direktor velenjskega kolektiva Matej Avanzo.