Gorenje: Žvižej? Nimamo tega denarja ...

Loka bo nocoj storila vse, da pokvari rokometno finalno veselico. Koprčani gostujejo v Celju.

Objavljeno
18. maj 2017 23.47
Rokometna tekma Urbanscape Loka in Celje Pivovarna Laško - Siniša Markota 18.marca 2017 [šport,rokomet,Urbanscape Loka,Celje Pivovarna Laško,Siniša Markota]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – Drugi junij je datum, ko naj bi na derbiju v Zlatorogu padla odločitev o prvaku, a predvideni rokometni spektakel ob koncu sezone se kaj lahko izrodi v revijalno tekmo, če Gorenje nocoj (20) ne bo zmagalo v Škofji Loki.

»Seveda želimo pokvariti veselico,« se je pošalil škofjeloški trener Siniša Markota. »Gorenje je favorit, ampak v zadnjem času igra slabo. Če bo takšno tudi pri nas in nam bo ponudilo priložnost, jo bomo zagrabili,« ostaja odločen Hrvat Markota, čigar razbremenjeno in dokazovanja željno ekipo Urbanscape Loke je v njeni dvorani Poden res težko ukrotiti. Škofjeločani so se že 1. aprila v Rdeči dvorani dobro držali in še v 48. minuti zaostajali le za gol. Velenjčani pa so imeli nazadnje doma težave tudi proti Krki, katere odpor so zlomili šele v zadnjih dveh minutah.

Gorenjci imajo odlično sezono, v kateri so prekosili vsa pričakovanja in jo bodo bržčas sklenili na 5. mestu, potem ko so jim mnogi pred začetkom pripisovali slabe možnosti v boju za obstanek. Markota, ki je lani zamenjal Bojana Čotarja – ta je Slovan vrnil med prvoligaše –, je pokazal strokovnost, zaradi katere bo kariero nadaljeval v bolj ambiciozni Ribnici. Nima velikih fantov, so pa ti zato toliko bolj borbeni, z obrambo 3-2-1 in hitrimi protinapadi pa lahko marsikomu povzročajo obilo težav. V napadu izstopa obetavni Aleks Kavčič, z 41 goli ob Matjažu Brumnu najboljši strelec končnice, in tudi od njune učinkovitosti bo odvisen razplet tekme.

»Če želimo ostati v igri za naslov in imeti zanimiv derbi, je spodrsljaj v Škofji Loki prepovedan. Čaka nas zahtevno gostovanje, mislim pa, da se fantje tega zavedajo,« je optimist Gorenjev direktor Matej Avanzo, ki upa, da bo lahko igral tudi rahlo poškodovani Rok Ovniček, medtem ko Blaž Kleč še ni nared. Avanzo ni želel potrditi novice, da v Velenje s prihodnjo sezono prihaja izkušeni Črnogorec Žarko Pejović. »Pripeljali bomo še srednjega zunanjega in desnega zunanjega igralca,« je bil z informacijami skop Avanzo in je le odmahnil z roko na vprašanje, ali bi jih zanimal Luka Žvižej, ki razočaran zapušča Celje ... »Nimamo mi tega denarja. Na levem krilu zaupamo Niku Medvedu in mlademu Tadeju Mazeju,« je pojasnil Avanzo in potrdil odhod Janeza Gamsa, za katerega naj bi se po nekaterih govoricah celo zanimal celjski trener Branko Tamše (!?), v pogovorih s prvaki naj bi bil Luka Mitrović.

Celjani bodo sicer ob 19. uri gostili Koper, a nad njimi še zdaleč ne visi Damoklejev meč. Imajo dve točki naskoka pred Gorenjem in privoščili bi si lahko celo poraza proti Kopru in Krki, pa bi jim zmaga na zadnji tekmi sezone prinesla lovoriko. Vseeno pa bodo po nekaj slabših predstavah hoteli pokazati, da je forma spet v vzponu.