Hvala, Katar! Slovenski rokometaši v kvalifikacijah za Rio

Izbranci Veselina Vujovića so si mesto na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za OI zagotovili kot prvi iz čakalnice.

Objavljeno
27. november 2015 21.27
afp-SLO-QAT
J. P.
J. P.

Doha - Slovenska moška rokometna reprezentanca se lahko Katarcem zahvali, da je dobila priložnost za nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za uvrstitev na olimpijske igre prihodnje leto v Riu. Katar je namreč v današnjem velikem finalu azijskih kvalifikacij spravil na kolena Iran z 28:19 (15:11) in si tako že zagotovil vstopnico za olimpijski turnir, s tem pa sprostil mesto v svetovnih kvalifikacijah (turnirji bodo na sporedu med 7. in 10. aprilom 2016), ki ga je zasedla osma z letošnjega svetovnega prvenstva Slovenija, ki je bila doslej prva v čakalnici.

Prireditelji kvalifikacijskih turnirjev bodo znani po evropskem prvenstvu januarja prihodnje leto na Poljskem, so si pa pot v Rio ob Katarcih že zagotovili tudi gostitelji Brazilci, svetovni prvaki Francozi in zmagovalci panameriških iger Argentinci, zagotova udeleženca pa bosta tudi afriški in evropski šampion, v primetru zmagoslavja Francije pa finalist EP na Poljskem. V kvalifikacijah bodo nastopili tudi Španci, Danci, Nemci, Poljaki, Hrvati, Slovenci, Čilenci, Iranci in Bahrajnčani.