Ivić zapušča Celje in se seli v Nantes

Hrvat Šime Ivić zapušča Celje Pivovarno Laško in bo v drugem delu sezone igral v Franciji.

Objavljeno
23. december 2015 09.40
Posodobljeno
23. december 2015 13.36
Šime Ivič na tekmi CPL - Veszprem. Celje, 15. november, 2015.[Šime Ivič,CPL,Veszprem,rokomet,šport]
G. L.
G. L.

Celje - Slovenski državni prvak in udeleženec elitne skupine lige prvakov Celje Pivovarna Laško se bo moral v nadaljevanju sezone znajti brez hrvaškega desnega zunanjega igralca Šimeta Ivića, ki bo v nadaljevanju sezone igral za francoski Nantes. Namesto njega bo desno stran napada v Celju zasedel mladi Matic Grošelj, sicer član mladinskega pogona pivovarjev.

22-letni Ivić je dvorano Zlatorog okrepil leta 2014 iz Nexeja, pogodba s Celjani pa bi se mu iztekla ob koncu letošnje sezone. V klubu so se zato odločili, da v prvo ekipo že letos vpeljejo 18-letnega mladinskega reprezentanta Grošlja, več priložnosti za igro pa ponudijo tudi preostali trojici levorokih rokometašev v celjskem taboru Žigi Mlakarju, Blažu Jancu in predvsem Galu Marguču.

»Pojavila se je priložnost tako za Šimeta, kot za nas in smo jo izkoristili. Namreč sedaj bomo lahko že v letošnji sezoni priložnost ponudili Grošlju, ki velja za velik talent slovenskega rokometa, v osnovi pa Mlakarju priključili Janca, ki je na nekaj tekmah v tej sezoni pokazal, da lahko tudi v klubu odlično igra na mestu zunanjega igralca. Ker imamo na krilu odličnega Marguča se nam menjava bistveno ne bo poznala, poleg tega pa bomo Grošlju omogočili neprecenljive izkušnje s člansko ekipo,« je kadrovsko spremembo v klubski izjavi za javnost pokomentiral trener Celja Branko Tamše.