Iz Flensburga lep razgled na Dansko

Velenjsko Gorenje bo na tekmi lige prvakov proti Flensburgu nastopilo oslabljeno, toda v Nemčijo ne gre z belo zastavo.

Objavljeno
10. oktober 2013 19.41
Rokomet
Peter Zalokar, Šport
Peter Zalokar, Šport

Velenje – Ljubomir Vranješ je vrgel proč analizo igre Gorenja, ki ga je marca s Flensburgom izločil v osmini finala lige prvakov. Medtem ko je nesojeni srbski selektor zadržal jedro ekipe, so slovenski prvaki povsem spremenili zasedbo. Z njo želijo v nedeljo (17.30) kljubovati favoritu, toda možnosti so presenečenje so majhne.

Za nameček so se v vrsto trenerja Ivana Vajdla prikradle neljube težave. Darko Cingesar in Mitja Nosan sta zbolela, Niko Medved jo je skupil v Sevnici in si pri padcu zvil gleženj, Jernej Papež je že v Ormožu obnovil poškodbo prepone. Slednji ne bo nastopil v nedeljo, preostala trojica bo šla na letalo, vendar je predvsem nastop kapetana Medveda vprašljiv. Vajdl tudi ne sme preveč tvegati, saj bo Gorenje že v sredo gostilo bolj pomembno tekmo z Aalborgom (za priprave bo imel samo en dan), kjer bo zmaga nujna v boju za osmino finala.

Ker v Papeževi odsotnosti mladi Nejc Cehte ne zmore nositi vsega bremena na desnem zunanjem položaju, mu bo pomagal krilni igralec Rok Golčar, morda tudi desnoroki Cingesar, če bo le dovolj pri močeh in če le ne bo moral razbremeniti Janeza Gamsa na levem krilu. Flensburg, ki je doma premagal Aalborg in v gosteh Halmstad, je ta čas tretji v bundesligi. Težko je reči, od kod pretijo glavne nevarnosti, največ golov iz nasprotnih napadov zabijata krilna igralca Eggert in Svan, z zunanjih položajev mreže tresejo Glandorf, Mogensen in Gustafsson, na črti sta nevarna Heinl in Knudsen. Šved Vranješ odkrito meri na F4 v Kölnu ...

Velenjčani so se spomladi Flensburgu bolje kot doma upirali na povratni tekmi in bili blizu presenečenju, drago jih je stala neumna izključitev Klemna Cehteta. Tudi pred tremi tedni so bili v Hamburgu solidni tekmeci evropskim prvakom. Forma je dobra. V DP ne poznajo poraza, zmagujejo z visoko razliko. Toda obramba ni na ravni iz prejšnje sezone in to se je pokazalo v Hamburgu, kjer so prejeli 41 golov. Če proti še hitrejši ekipi Flensburga ne bo napredka, se ji ne piše nič dobrega.

»Že spomladi smo videli moč Flensburga. Pri nas se je v tem času veliko spremenilo. Doletele so nas še neprijetne skrbi. Toda tja ne gremo z belo zastavo. Vemo, kaj nas čaka. Dobro se bomo pripravili, morda tekmece presenetimo z vrsto obrambe, ki jim ne leži,« puške v koruzo ne bo kar tako vrgel Vajdl, ki pa se dobro zaveda prioritet. Nedeljski poraz pač ne bi bil nič tragičnega, vstopnice za izločilne boje v skupini D se bodo delile na tekmah z Aalborgom, Logroñom in Halmstadom. S tega vidika bo nedeljska tekma 3. kola naravnost idealna generalka za sredin dvoboj z Aalborgom. Flensburg je namreč le lučaj oddaljen od danske meje, v kateri je bil vselej prevladujoč skandinavski pridih.