Jeričkova MVP za konec klubske kariere

Rokometašice Krima Mercatorja zlahka osvojile 26. pokal Slovenije. V novo sezono s številnimi okrepitvami.

Objavljeno
24. april 2017 02.27
Zmagovalke pokala Slovenije rokometašice Rokometnega kluba Krim 23.4.2017 Celje Slovenija [zmagovalke rokometašice,Krim,Celje,Slovenija]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Celje – Devetnajstič zapored in skupaj štiriindvajsetič v 26 sezonah so rokometašice Krima Mercatorja dvignile pokal Slovenije. V finalu sklepnega turnirja v celjski dvorani Golovec so bile za razred boljše od domače ekipe Z'dežele in se tako po vrnitvi naslova državnih prvakinj znova veselile dvojne krone.

Krimov Trener Uroš Bregar je imel pred prihodom v Celje eno samo skrb: da bi njegove rokometašice turnir vzele prelahko in mislile, da si bodo brez muje nadele zlate kolajne. Občutek ga ni varal. Absolutne favoritinje so v polfinalu proti Ajdovščini prešle v vodstvo s 4:1, potem pa močno popustile. Ajdovke z odlično Špelo Ferfolja so nekajkrat vodile za tri gole in imele ob odmoru minimalno prednost. Odločilni zasuk se je zgodil med 35. in 43. minuto, ko so Ljubljančanke po 13:15 naredile delni rezultat 8:1. Po šest golov sta prispevali Nina Jeriček in Polona Barič.

V finalu so jim nasproti stale domače rokometašice, ki so dan prej v dobrem vzdušju stare celjske dvorane dobile savinjski derbi z Žalčankami. Celjanke, ki so osvojile tretje mesto v 1. SRL, v zadnjem dejanju sezone niso bile kos krimovkam, tudi pritisk jim je prišel do živega in še kako bi jim prav prišle izkušnje nekdanje reprezentantke Alje Janković, bodoče mamice, saj so žoge izgubljale kot za stavo. Med 18. in 34. minuto igralke Sebastjana Oblaka sploh niso dosegle gola!

»To je realna slika, Krim je daleč pred nami. Mi smo mlada ekipa, ki trenira enkrat dnevno. Kljub temu smo bili tretji v DP in drugi v pokalu, kar je izjemen uspeh. Žal za konec nismo prikazali najboljše igre, vseeno pa gremo ponosno naprej,« ni bil razočaran trener Oblak.

Pri Krimu sta bili na začetku dovolj dobri Celjanki – vratarka in kapetanka Miša Marinček ter skorajšnja rokometna upokojenka Nina Jeriček. Slednja je s šestim golom povišala prednost na 10:5 in zgodbe je bilo konec. Najboljši vratarki finalnega turnirja sta bili Marinčkova iz Krima in Klara Hrovatič iz Celja, najučinkovitejša strelka s 14 goli Ferfolja iz Ajdovščine. Za najboljšo igralko pa so trenerji izbrali Jeričkovo, ki je tako na najlepši način končala klubsko kariero. Pa se je ne bi dalo prepričati, da še malo vztraja?

»Ne, telo je utrujeno, dovolj imam, še reprezentančna akcija in to je to,« je odkimala 33-letna Jeričkova, nadvse zadovoljna s končano sezono: »V ligi prvakov smo se uvrstile v drugi del, domov vrnile naslov državnih prvakinj in zdaj ubranile še pokal. Upam, da bodo moje naslednice naredile še korak naprej v Evropi. Naziv MVP je osebna pohvala, ampak to je bil ekipni uspeh.«

Krimovke, ki so praktično že sestavile ekipo za prihodnjo sezono (okrepile jih bodo Tamara Mavsar, Tjaša Stanko, Jelena Despotović, Olga Perederij in Anđela Janjušević) se bodo danes odpravile v Skopje na zadnji turnir regionalne lige, nakar bo sledil dober mesec tekmovalnega premora do začetka priprav za junijski tekmi s Hrvaško v kvalifikacijah za SP.