Jure Dolenec ob boku največjih

Slovenskega rokometnega reprezentanta so izbrali za najboljšega desnega zunanjega igralca francoske lige. 

Objavljeno
12. junij 2017 18.37
J. P.
J. P.

Pariz - Slovenskega rokometnega reprezentanta in dosedanjega člana Montpellierja Jureta Dolenca, ki se je med zadnjimi pridružil soigralcem na pripravah pred kvalifikacijskima obračunoma s Švico in Portugalsko, so izbrali za najboljšega desnega zunanjega igralca minule francoske prvoligaške sezone. Najkoristnejši igralec je zvezdnik prvaka PSG Nikola Karabatić, najboljši trener pa Thierry Anti, ki je vodil Nantes.

Čeprav je Montpellier, ki ga Dolenec zapušča in se seli v Barcelono (njegova dosedanja soigralca sta bila tudi poškodovani Vid Kavtičnik in Miha Žvižej), končal šele na tretjem mestu ligaške razpredelnice, sta se v idealni sedmerki znašla še vratar Vincent Gerard in krožni napadalec Ludovic Fabregas, ki so ga izbrali tudi za najboljšega obrambnega igralca. Član Montpellierja je (bil) tudi strelec najlepšega gola Valentin Porte.

V idealni sedmerki so svoje mesto našli še Nemec Uwe Gensheimer na levem krilu, danski levi zunanji igralec Mikkel Hansen in špansko desno krilo David Balaguer, medtem ko je Karabatiću pripadla tudi lovorika za najboljšega organizatorja igre. Priznanje za najboljšega mladega rokometaša je šlo v roke Melvynu Richardsonu (Chambery), sinu slovitega Jacksona Richardsona.