Kasi Nielsen je nazaj

Danski poslovnež Jesper Nielsen napoveduje preporod rokometnega kluba København.

Objavljeno
25. september 2013 16.00
P. Z., šport
P. Z., šport

København - Razvpiti danski poslovnež in rokometni mecen Jesper Nielsen je spet šokiral javnost. Dobro leto, odkar se je zaradi domnevnega medijskega linča nanj in na svojo družino umaknil iz športa, je napovedal novo rojstvo propadlega kluba AG København.

»AGK bo močnejši kot kdaj koli. Vse imamo pripravljeno in kmalu bomo spet med najboljšimi klubi v Evropi,« je na facebooku zapisal »Kasi«, ki je v preteklosti že premikal meje. Njegova ekipa je denimo prva nastopila z dresi brez rokavov. Leta 2012 je AG København že v prvi sezoni med elito pripeljal na sklepni turnir lige prvakov v Köln - v četrtfinalu je padla Barcelona - ter postavil svetovni rekord v obiskanosti rokometne tekme - finale danske lige med Københavnom in Silkeborgom si je na štadionu Parken ogledalo več kot 35.000 ljudi.

Julija lani se je Nielsen, ki je na visoko raven dvignil tudi nemški Rhein-Neckar, užaljen umaknil. Njegov matični klub je šel v stečaj, zapustili so ga razočarani zvezdniki Mikkel Hansen, Kasper Hvidt, Gudjon Valur Sigurdsson, Olafur Stefansson, Arnor Atlason ter brata Henrik in Rene Toft Hansen, ki so čez noč ostali brez pogodb. Na njegovem pogorišču je sicer z združitvijo zrasel nov klub KIF Kolding København, ki nastopa v danski ligi.

Odločni Nielsen se ne boji, da bodo slabe izkušnje iz preteklosti odvrnile igralce, da se pridružijo njegovemu novemu projektu: »Ko bodo reči stekle, na Danskem ne bo igralca, ki bi zavrnil ponudbo.«