Kasim Kamenica bo drugo leto treniral v Zagrebu

Hrvaški mediji poročajo, da bo nekdanji slovenski rokometni selektor Kasim Kamenica drugo leto vodil Zagreb.

Objavljeno
04. maj 2017 17.58
N. Gr.
N. Gr.
Zagreb - Nekdanji selektor slovenske moške rokometne reprezentance Kasim Kamenica bo novi trener Zagreba, danes poročajo hrvaški spletni mediji. Izkušeni 62-letni Kamenica je ekipo Zagreba že vodil med leti 1988 in 1991, z mladinsko reprezentanco Jugoslavije pa je leta 1987 osvojil naslov svetovnega prvaka.

Do konca sezone bo zagrebške rokometaše še vodil Slavko Goluža, ki bo v prihodnji sezoni vodil rokometaše slovaškega Tatrana iz Prešova. Goluža je sicer tretji trener, ki v letošnji sezoni vodi Zagrebčane, pred njim sta jih vodila selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović in nekdanji igralec Celja Pivovarne Laško Silvio Ivandija.

Kamenica, ki bo uradno predstavljen v petek, ob 11. uri, se po 26 letih vrača v klub, s katerim je bil državni prvak nekdanje Jugoslavije, nato pa je bil najboljši tudi v hrvaškem državnem prvenstvu. Velik pečat je pustil tudi v slovenskem rokometu, saj je s Prulami 67, leta 2002 prekinil prevlado Celja Pivovarne Laško in bil z njimi slovenski državni prvak, v naslednji sezoni pa se je s Prulčani prebil do polfinala lige prvakov. Kamenica je v Sloveniji dve leti vodil tudi celjske rokometaše, bil pa je tudi selektor slovenske moške izbrane vrste. V zadnji sezoni je Kamenica vodil makedonski Pelister iz Bitole.