Katarci sneli skalp rokometnemu evropskemu prvaku

Na neuradnem klubskem SP v rokometu v Katarju danes finalni obračun med Barcelono in domačim Al Saddom.

Objavljeno
12. september 2014 02.03
Macedonia Men's Handball Champions League
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Doha - Z današnjim finalnim obračunom se bo v Dohi končalo neuradno klubsko svetovno prvenstvo v rokometu, na katerem je moči merilo osem klubov: trije domači, katarski predstavniki (El Jaish, Al Sadd in Al Ahli), evropska velikana Flensburg-Handewitt in Barcelona, brazilski Taubaté, tunizijski Esperance in avstralski Syndey University.

Polfinalni razplet je bil deloma pričakovan in deloma ne. Nihče ni dvomil o zmagi Barcelone nad El Jaishom, končni izid 39:29 (19:14) je zgovorno pričal o razmerju sil na parketu. Pri zmagovalcih so bili najučinkovitejši Gudjon Valur Sigurdsson s sedmimi goli in Jesper Nøddesbo in Sergej Rutenka s po šestimi, medtem ko je pri poražencih, okrepljenih s črnogorskim orjakom Žarkom Markovićem in madžarskim veteranom v vratih Nandorjem Fazekasom, izstopal Mosbah Sanai, ki je v polno zadel sedemkrat.

Zato pa je do senzacije prišlo v drugem polfinalu, saj je moral evropski prvak Flensburg poklekniti pred Al-Saddom, ki je bil boljši s 27:26, čeprav so Nemci na odmor odšli z ogromnimi šestimi goli zaloge (17:11). Pri šampionih stare celine se je z osmimi goli zelo izkazal Lasse Svan, pri zmagovalcih mu je v enaki meri pariral Janko Kević, medtem ko je bil njegov hrvaški rojak Mario Tomić uspešen sedemkrat. Finale bo na sporedu danes ob 20. uri.