Kavtičnik strgal križne vezi

Kapetan slovenske rokometne reprezentance je za kolajno v Franciji očitno moral žrtvovati koleno.

Objavljeno
30. januar 2017 16.46
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Na razburljivi sobotni tekmi slovenske rokometne reprezentance, ki je v tekmi za bron premagala Hrvaško, je v zadnjih minutah na klopi obsedel kapetan Vid Kavtičnik. Poškodoval si je koleno in tako odšepal na podelitev kolajn.

Danes je 32-letni rokometaš že opravil nekaj zdravniških preiskva in sporočil, da obeti niso prav dobri: bržkone ima strgane križne vezi desnega kolena.

»Koleno sem poškodoval pet minut pred koncem tekme. Po včerajšnjih zdravniških pregledih zdravniki sumijo, da imam strgane vezi. Jutri se vračam v Montpellier, kjer bom s tamkajšnjo zdravstveno ekipo opravil nove preiskave,« je na socialnih omrežjih zapisal kapetan slovenske reprezentance, ki si kruh služi pri francoskem prvoligašu, in obljubil, da bo o izvidih obvestil tudi javnost.

Že po tekmi s Hrvaško je Kavtičnik sumil, da gre za hujšo poškodbo in dodal, da je pripravljen na najhujše: »Če je bilo treba za kolajno dati koleno, se ga žrtvoval z veseljem.«

Vsekakor Kavtičnika čaka dolgo okrevanje, če bodo preiskave v Francije potrdile, da gre za strgane križne vezi in vsaj letošnja sezona bi bila za rokometaša s tem bržkone zaključena.