Klepačeva brez finala v Guangzhouju

Andreja Klepač in Maria-Teresa Torro-Flor sta v 1/2 turnirja WTA izgubili proti tajvansko-kitajski navezi Chia-Jung Chuang/Chen Liang.

Objavljeno
19. september 2014 20.05
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Guangzhou - Slovenska tenisačica Andreja Klepač je v navezi s Španko Mario-Tereso Torro-Flor izgubila polfinalni dvoboj turnirja WTA v v Guangzhouju proti tajvansko-kitajski navezi Chia-Jung Chuang/Chen Liang (6:7, 7:5, 10:12).

Slovenka in Španka sta slabo začeli dvoboj in izgubili uvodne tri igre, po šestih igrah pa sta zaostajali z 2:4. Sledil je preobrat, saj Klepačeva in Florova dobili pet zaporednih iger za vodstvo s 5:4, nato pa je o zmagovalcu niza odločala podaljšana igra, v kateri sta bili Tajvanka in Kitajka boljši s 7:2.

Drugi niz je bil zelo izenačen, saj si nobena izmed navez ni priborila več kot igre prednosti, naposled pa sta Španka in Slovanka v dvanajsti igri odvzeli servis nasprotnicama za zmago s 7:5.

V odločilni igri sta bili boljši Chuangova in Liangova z 12:10 ter se uvrstili v finale, kjer bosta njuni nasprotnici Francozinja Alize Cornet in Poljakinja Magda Linette.

 

Guangzhou, polfinale ženskih dvojic WTA (389.044 evrov)

Chia-Jung Chuang/Chen Liang (Taj/Kit) - Andreja Klepač/Maria-Teresa Torro-Flor (Slo/Špa/2) 6:7 (2), 7:5, 10:12;

Alize Cornet/Magda Linette (Fra/Pol) - Misaki Doi/Yi-Fan Xu (Jap/Kit/1) 7:6 (5), 7:6 (5).