Koper bo v Rusiji nastopil brez Škofa in Mlakarja

Pred rokometaši koprskega Cimosa je na vrsti tekma z izjemno zahtevnimi igralci ruskega Sankt Peterburga.

Objavljeno
15. november 2011 15.20
Posodobljeno
15. november 2011 16.00
P. D., Delo.si
P. D., Delo.si
Sankt Peterburg - Jutri ob 17. uri bo v športnem kompleksu Jubilejnij na sporedu rusko - slovenski klubski obračun 5. kola v skupini C med rokometaši koprskega Cimosa in igralci Sankt Peterburga. Naši igralci bodo tako nadaljevali svojo pot v evropski ligi prvakov po tri tedenskem premoru, poroča STA.

Rokometaši Cimosa so na dosedanjih štirih tekmah premagali poljsko Wislo iz Plocka in romunsko Constanto, izgubili pa z makedonskim Metalurgom iz Skopja in nemškim HSV. V skupini C prepričljivo vodi HSV z osmimi točkami, sledi mu Metalurg s petimi, Cimos Koper in Wisla Plock jih imata po štiri, Sankt Peterburg tri, Constanta pa je brez točk.

Slovenski prvaki bodo danes podrobno analizirali igro Sankt Peterburga, ki ga vodi nekdanji odlični krožni napadalec ruske reprezentance Dimitrij Torgovanov, v večernih urah pa opravili še trening v dvorani Jubilejnij. Zastarela dvorana sprejme 4900 gledalcev, a je bila na dosedanjih dveh tekmah v ligi prvakov skoraj prazna, tokrat pa bo za primerno temperaturo poskrbelo okoli 50 privržencev koprskega moštva.

V ekipi Fredija Radojkoviča bomo pogrešali vratarja Gorazda Škofa in krožnega napadalca Matjaža Mlakarja. Po oceni strokovnega vodstva in klubskih zdravnikov bi bil nastop Škofa preveč tvegan, Mlakar pa bo za nekaj tednov izven pogona.

»Moja naloga je, da od igralcev potegnem maksimum. Nedvomno je naša velika prednost hitrost, saj so Rusi precej visokorasli in malce bolj okorni. Če bomo uspeli igrati hitro in malo tehničnimi napakami, je ugoden rezultat dosegljiv. Vsekakor pa je ta tekma veliko bolj pomembna za Sankt Peterburg, kot za nas,« je dejal koprski trener Fredi Radojkovič.

Pot v Sankt Peterburg pa je bila tokrat za koprske rokometaše precej avanturistična. Po skoraj poldrugi uri vožnje skozi gnečo velemesta se je v njihov avtobus zaletela ženica, ki ni pazila pri vzvratni vožnji. Zaradi nesreče so morali igralci preostanek poti do hotela pešačiti nato pa v hotelu nestrpno čakati na prtljago, saj je avtobus iz mesta nesreče čudežno poniknil. Prtljago so po dveh urah le dobili nazaj in tako so lahko končno mirno zaspali.

Pravico na dvoboju bo delil danski sodniški par Claus Gramm Pedersen-Henrik Mortensen, delegat pa bo Litovec Grigorij Guterman.