Koper v finišu strl odpor Izole

1. SRL: do pomembnih zmag še Jeruzalem, Maribor in Ribnica.

Objavljeno
15. november 2015 20.18
Zoran Jovičič na tekmi med Koprom in Velenjem. Koper 28. marec 2015.
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Koper – Na dobre stare čase vrhunskega rokometa v Kopru je spominjala sobotna tekma v Bonifiki, kjer se je moral Koper pošteno namučiti za zmago na obalnem derbiju proti Izoli. Pomembni točki v lovu na končnico so konec tedna vpisali še Maribor, Ribnica in Jeruzalem.

Največ oči je bilo uprtih v Koper, kjer je derbi tradicionalnih tekmecev napolnil glavni tribuni dvorane Bonifika in tekma je bila s skoraj 3000 gledalci druga najbolj obiskana v sezoni, samo na derbiju med Celjem in Gorenjem se je zbralo več ljudi. Izolski Ribari in člani skupine 12. Kopra so uprizorili odlično navijaško vzdušje, kateremu se rokometaši niso izneverili in so uprizorili napeto tekmo, ki je bila odločena šele v končnici. Izolane sicer čaka boj za obstanek med prvoligaši, a predstava v Kopru nakazuje, da imajo dovolj kakovosti in želje. V 47. minuti je ekipa Boruta Hrena prišla do vodstva s 17:15 in zadišalo je po presenečenju. Nazadnje je bil izid izenačen pri 20:20, nato pa je do izraza vendarle prišla kakovost nadarjene ekipe Kopra, v kateri sta bila najboljša strelca Aleks Vlah in Grega Krečič s po sedmimi goli, Tilen Sokolič pa jih je dodal pet. Pri gostih je strelsko izstopal izkušeni Peter Božič z osmimi zadetki. Koprski rokometaši so tako dali najboljše darilo trenerju Zoranu Jovičiću, ki je pred dnevi praznoval 40. rojstni dan, uprava kluba pa je že pred tekmo dosegla svojevrstno zmago, ko je podpisala triletno sponzorsko pogodbo z Zavarovalnico Maribor, kar potrjuje, da se v Kopru, kjer je pred tremi leti neslavno propadel Cimos, krepi zdrava rokometna zgodba.

Če sta v DP prvi dve mesti rezervirani za Gorenje in Celje, pa je pod vrhom nastala velika gneča, kar sedem ekip je še vedno resno v igri za štiri preostala mesta, ki spomladi vodijo v ligo za prvaka. Med tretjeuvrščenim Jeruzalemom in devetim Trimom je le sedem točk razlike. Ormožani so proti Sevnici zlahka prišli do že osme zmage v sezoni, bolj izenačena dvoboja pa sta se obetala v Ribnici in Trebnjem. Ribničani, ki jim ne gre po načrtih, so vpisali pomembno zmago v dolenjskem derbiju proti Krki. Zmagovalni ritem je končno ujel Maribor, ki je v Trebnjem, kjer so imeli vijoličasti pogosto veliko težav, potrdil uspeh proti Celju iz prejšnjega kola in štart evropske sezone pričakuje v dobri formi. V soboto bo namreč Maribor gostil prvo tekmo 3. kola pokala EHF z Dinamom iz Bukarešte. Tekma v Trebnjem je bila sicer odločena v sami končnici, v kateri je Mile Mijušković zaklenil vrata in omogočil, da je Maribor tekmo končal z delnim rezultatom 5:0.

»Zmaga je zaslužena, a ni bila tako lahka, kot kaže rezultat. Vesel sem, da smo našli pravo pot, saj je pred nami zahteven ciklus tekem,« je bil zadovoljen organizator mariborske igre Ante Kaleb.