Koprska burja odpihnila blede Mariborčane

Rokometaši Gorenja ob koncu rešili kožo v Ribnici. Celjani začeli medlo, na koncu zmagali na Koroškem.

Objavljeno
26. november 2015 01.29
Reprezentant Aleks Vlah. Ljubljana, 18.9. 2005.[rokomet,reprezentance,Aleks Vlah]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – Znova neprepričljivim velenjskim rokometašem se je v zadnji četrtini tekme 12. kola 1. lige NLB Leasing nekako le uspelo izviti iz ribniškega primeža, so pa bili njihovi mariborski kolegi iz pokala EHF zmleti v koprskem. Bonifika je ostala nepremagana in nadobudni Koprčani se z velikimi koraki vračajo v slovensko elito.

V Ribnici je že pošteno zadišalo po senzaciji, domači rokometaši so sredi drugega polčasa ušli že za štiri gole (20:16) in vodili tudi s 23:20, vendar je Gorenju ob koncu z delnim izidom 7:1 le uspelo uprizoriti zasuk in tako se slovenski podprvaki na težko misijo na Dansko, kjer bodo v nedeljo skušali nadoknaditi domači poraz s štirimi goli proti Holstebroju, vendarle odpravljajo brez hujših prask.

Povsem drugačni občutki bodo prevevali rokometaše Maribora na poti v Romunijo. Niso še povsem preboleli zapravljenega visokega vodstva proti Dinamu iz Bukarešte, pa že doživeli hladno prho na Obali. Malo pred koncem prvega polčasa jim je po vodstvu z 12:10 še dobro kazalo. Toda niti slutili niso odgovora sila obetavne ekipe Zorana Jovičića, ki je najprej izenačila, po premoru pa je domači kapetan Uroš Rapotec zaokrožil serijo 5:0 in poskrbel za navdušenje na polnih tribunah. To se je še stopnjevalo po šovu Aleksa Vlaha in Žige Smolnika, ki sta vsak s po dvema goloma poskrbela za vodstvo z 22:16, nakar je za novih 5:0 v nizu zadel še Nino Grzentič in barka gostujočega trenerja Slavka Iveziča ni več našla pristana. Maribor je pred nedeljskim izzivom v Bukarešti, kjer bo branil minimalno prednost, doživel že peti poraz v sezoni in se bo moral v 1. SRL še pošteno potruditi za uvrstitev v najboljšo šesterico in t. i. ligo za prvaka.

Branilci naslova iz Celja se pred sobotnim derbijem lige prvakov s Kielom, v katerem bodo v Zlatorogu skušali prekiniti niz sedmih porazov, niso preveč preznojili v Slovenj Gradcu, četudi so odpor srčnih Korošcev, ki so vodili s 6:4 in bili v stiku do 8:8, zlomili šele v drugem polčasu.