»Krim še nikoli ni imel takšne sreče«

Rokometašice Krima Mercatorja so se kljub porazu proti Larviku uvrstile v drugi del lige prvakinj. Pomagala jim je Podravka.

Objavljeno
14. november 2011 09.56
Posodobljeno
14. november 2011 10.24
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Z zmago Podravke nad Viborgom (28:27) v 6. kolu rokometne lige prvakinj je Krimovkam pripadla vstopinca za drugi del tekmovanja. Ljubljančanke so namreč včeraj na domačem igrišču izgubile proti Larviku, ki je končal kot prvi skupini B, s porazom danskih rokometašic v Koprivnici pa so po koncu skupinskega dela osvojile drugo mesto. 

»Mislim, da to, kar se je včeraj zgodilo, se Krimu še nikoli ni. Ni še imel take sreče. Sam sem že poklical v Podravko in se jim zahvalil. Seveda se nam je odvalil kamen od srca, saj smo rešili sezono, tudi sponzorji so si oddahnili. Zdaj imamo dva meseca časa, da se še bolj organiziramo. Naredili smo sicer ogromno v tem času, kar se organizacije tiče, ampak čudežev se ne delati. Zadovoljen sem, da smo podpisali vse sponzorske pogodbe za naslednja štiri leta, tako da smo s te strani klub stabilizirali,« je po včerajšnji tekmi v Stožicah za STA povedal direktor Krima Goran Dujić.

Z uvrstitvijo v drugi krog tekmovanja so varovanke Toneta Tislja le uresničile osnovni cilj, ki so si ga zadale na začetku sezone, a zavedajo se, da bodo v nadaljevanju morale odpraviti še marsikatero pomanjkljivost. Da se še lahko izboljšajo, je prepričan tudi Dujić. »Slabše od tega ne moremo igrati. Lahko je samo bolje. Pustimo se presenetiti, jaz verjamem v najboljše. Krim lahko v drugem delu napravi hudo presenečenje. To je moje mišljenje,« je povedal.

Žreb drugega dela tekmovanja bo na sporedu jutri na Dunaju. Ljubljančanke se bodo pomerile z dvema zmagovalkama skupin iz uvodnega dela (Budućnost, Györ in Valcea) in eno drugouvrščeno (Midtylland, Metz, Itxako).