Krim (spet) vroč kandidat za vrh

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto s tekmo proti Sävehofu začele novo sezono lige prvakinj.

Objavljeno
01. oktober 2013 10.52
Rokometašice Krima.Na sliki ekipa Ljubljana,30.09. 2013
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Ljubljana – Že sedem let, odkar je nazadnje nastopil v finalu, Krim Mercator pred štartom lige prvakinj ni kazal tako prepričljive forme. Ta obeta, da se bo spet resno vključil v boj za evropsko lovoriko. Pot bo začel v soboto, ko bo gostil Sävehof.

Sprva so se krimovke še lovile, na turnirjih na Madžarskem in v Koprivnici nanizale nekaj porazov, potem se je začela forma strmo vzpenjati. Prelomnica je bila zmaga v Podgorici na štartu regionalne lige, v kateri ima Krim pet zmag s petih tekem. Za nameček je po daljšem času osvojil memorial Vinka Kandije, v polfinalu je padel Hypo, v finalu še bogati Vardar.

Rezerv pa je še dovolj, saj trener Tone Tiselj še ne more računati na pomembni igralki – vratarko Jeleno Grubišić in Španko na desnem krilu Carmen Martin. Omenjeni bosta izpustili prvi del, v katerem bosta poleg švedskega prvaka tekmeca še Leipzig in Metz. Preboj v drugi del ne bi smel biti vprašljiv, potem bo šlo na nož. Glavne ovire Krima v lovu na tretjo evropsko lovoriko bodo bržčas branilec naslova Györ, lanski krvnik Larvik, silno okrepljeni Vardar in spet močna Budućnost, morda tudi Hypo in Ferencvaros. Potratna Valcea je šla na smetišče zgodovine, močno je oslabljena Podravka, Viborg se presenetljivo ni prebil čez kvalifikacije.

Krim je dejaven tudi zunaj igrišč. Je resen kandidat za organizacijo morebitnega sklepnega turnirja LP. Pred dnevi je zaživela prenovljena uradna spletna stran. Veliko so vložili v mladinski pogon in ustanovili hčerinski klub RK Ljubljana, pri katerem se bodo kalile doma vzgojene igralke in v prihodnosti zmanjšale odvisnost od tujk v evropskem Krimu. Teh je tako kot v prejšnji sezoni 11. Nove so štiri – Talida Tolnai, Anđela Bulatović, Patricia Vizitiu in Oana Manea. Vrzeli po operacijah Grubišićeve in Martinove sta zapolnili Miša Marinček in Neli Irman, pomočnica trenerja je Branka Mijatović, nova kapetanka najbolj izkušena Sergeja Stefanišin ...

Tiselj ne skriva optimizma pred začetkom tretje sezone, odkar se je vrnil na Krim, s katerim je v letih 2001 in 2003 osvojil vrh: »Ekipa deluje dobro in ima še veliko rezerv, zlasti v obrambi, z napadom sem že zdaj zelo zadovoljen.«