Krim želi ostati stalnica v evropskem vrhu

V soboto bodo rokometašice Krima odigrale prvo tekmo nove sezone lige prvakinj. V ekipi šest novih obrazov.

Objavljeno
30. september 2013 20.03
Krim
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Rokometašice Krima bodo konec tedna začele novo evropsko sezono. Cilji slovenskih prvakinj so tudi tokrat visoki, znova želijo med najboljše štiri ekipe v ligi prvakinj. Že v soboto jih čaka prva tekma, v skupini C se bodo pomerile proti Sävehofu.

V ekipi je tako kot pred vsako sezono nekaj novih obrazov. Poslovili sta izkušeni Ljudmila Bodnjeva in Marina Vergeljuk, tudi Susann Müller, prišli pa sta novi vratarki Miša Marinček in Talida Tolnai, desnokrilna igralka Neli Irman, desna zunanja Patricia Vizitiu, organizatorka igre Andjela Bulatović in krožna napadalka Oana Manea.

Kot meni trener Tone Tiselj, bo Krim letos igral hitrejši rokomet v napadu, glavna dodatna moč bosta krožni napadalki, ob Manei še Daniela Piedade. Pri slovenskih prvakinjah trenutno odpravljajo še vrzeli v obrambi, ki letos ne bo temeljila zgolj na uveljavljeni postavitvi 6-0, ampak gre pričakovati več drugih različic (5-1, 5+1).

»V športu je vse možno in ne moreš ničesar obljubiti. Že lani se je pokazalo, kako nehvaležno je napovedovati zaradi številnih poškodb. Tudi to sezono smo začeli praktično brez treh igralk, dveh ne bomo videli do novega leta. Če se vse zadeve poklopijo, potem imamo dovolj kakovostno ekipo, da se bori z vsemi v Evropi. Dejstvo pa je, da odkar spremljam rokomet, nobena ekipa, ki se je resno lotila projekta za osvojitev vrha Evrope, za to ni porabila manj kot pet let,« je o ciljih povedal Tiselj.

V ligi prvakinj bodo Krimovke imele težko delo. Tiselj kot največjo nevarnost omenja madžarski rokomet.» Györ je po osmih evropskih finalih lani prišel do konca in znova sestavil zelo kakovostno ekipo. Namesto Andree Lekić je prišla Katarina Bulatović, odšla pa je Jovanka Radičević. Vse druge igralke so ostale, dodali so še nekaj mladih. Potem je tu Frencvaros, ki je bil že lani zelo kakovosten, ampak imel težave s poškodbami. Vrnila se je Szandra Zacsik, odlična Španka Nerea Pena, ob tem so kupili najboljšo nemško levo zunanjo Lauro Steinbach«, je o tekmecih Krima povedal trener in kot najnevarnejše omenil še Larvik, ki bo s pomlajeno ekipo verjetno še močnejši kot lani.Tu so tudi Vardar, Budućnost ...

»Seveda so dobre tudi vse ostale ekipe, ki te lahko premagajo na eni tekmi, ne verjamem pa, da imajo dovolj kakovosti za sam vrh,« je Tiselj še dejal pred začetkom sezone 2013/14. »Gotovo je vsesplošna recesija obrnila rokometno sliko. Rokomet je bil pred padcem berlinskega zidu bolj domena vzhodnega bloka in Skandinavije, potem se je zadeva obrnila. Zanimivo, včasih so bile v ligi prvakinj tri danske ekipe, zdaj le Midtjylland, Viborg, ki se je močno okrepil, pa je izpadel že v prvem krogu kvalifikacij. Stalnica smo mi, Larvik, Györ, Ferencvaros in Budućnost, manjkajo tudi španske ekipe, tako da se podoba malce spreminja,« je še dejal trener Krima.

S Krimom bosta v skupini C poleg Sävehofa igral aše Metz in Leipzig. V skupini A sicer nastopajo Györ, Thüringer, Hypo in Baia Mare, v skupini B Budućnost, Midtjylland, Lublin in Ferencvaros, v skupini D pa Larvik, Bera Bera, Podravka in Vardar.