Krimovke ciljajo na tretje mesto v skupini

Rokometašice Krima bodo v petek pričele z nastopi v ligi prvakinj.

Objavljeno
13. oktober 2014 22.32
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Ljubljana - Za rokometašice Krima Mercatorja se bo s petkovo domačo tekmo s Hypom začela nova sezona lige prvakinj.

Varovanke Marte Bon bodo nastopale v skupini A, kjer sta poleg Hypa še Dinamo Volgograd in Leipzig, napredovale pa bodo najboljše tri ekipe.

Kot je na današnji novinarski konferenci razkrila Bonova, so si pri Krimu za prvi cilj postavili uvrstitev na eno izmed prvih treh mest v skupini:

»Naš glavni cilj je, da smo vsaj na tretjem mestu v skupini. Hypo je verjetno najbolj premagljiv, potem je tu Leipzig, ki je malce presenetljivo v kvalifikacijah izločil Ferencvaros. Sledi še ruska ekipa, ki je zelo kakovostna, posameznice ima boljše kot mi.«

Prvi cilj je zmaga na Hypom

Če si bodo Krimovke želele zagotoviti napredovanje, bodo morale za začetek premagati Hypo, ki je po mnenju Bonove najlažji nasprotnik v skupini:

»Prvi cilj je ta, da uvodno tekmo začnemo z zmago. To je naša želja, ki je po mojem uresničljiva. Potem pa je moj hobi premagovati favorite. Bomo videli. Delali bomo čim bolje, kolikor se pač v teh okvirih da. Delamo kakovostno, veliko, treningi so na vrhunski ravni. Urejamo odnose, povezujemo se, verjamem, da bo to dovolj za vsaj želeno tretje mesto v skupini,« je še povedala Marta Bon.

Petkov obračun Krima in Hypa v dvorani Stožice se bo pričel ob 19. uri. Najcenejše vstopnice stanejo 3,5 evra, najdražje pa 5 evrov.