Krimovke dobile Budućnost, Oltchim Valceo in Metz

Na sedežu evropske rokometne zveze na Dunaju so danes izžrebali skupini drugega dela lige prvakinj.

Objavljeno
15. november 2011 10.46
Posodobljeno
15. november 2011 11.06
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Dunaj - Potem ko so se rokometašice Krima v nedeljo po porazu proti Larviku vseeno uvrstile v drugi del lige prvakinj, so danes že dobile nasprotnice, ki jih čakajo v drugem delu tekmovanja.

Žreb na Dunaju je tako določil, da bodo Ljubljančanke igrale v drugi skupini, ob njih pa še Budućnost (Črna gora), Oltchim Valcea  (Romunija) in Metz (Francija).

V skupini sta dve zmagovalki skupin (Budućnost in Valcea) in dve drugouvrščeni. V prvi skuppini bodo igrale ekipe Larvik (Norveška), Györi (Madžarska), Itxako Navarra (Španija) in Midtjylland (Danska).

Krim Mercator v prvem delu v skupini z Larvikom, Viborgom in Podravko osvojil drugo mesto v skupini B. Po porazu nad Larvikom v Stožicah mu je napredovanje omogočila zmaga Podravke nad Viborgom.

»Dobili smo dve ekipi, ki že nekaj let resno naskakujeta evropski vrh, to sta Budućnost, ki že pet let dela po korak naprej, in Oltchim, za katerega velja podobno kot za podgoriško ekipo. To sta zelo kakovostni ekipi, ki ju osebno dobro poznam in tudi ljudi v obeh klubih. Oltchim se je letos tudi organizacijsko popravil v primerjavi z lani, ko je stalno menjaval trenerja. To pa sta po mojem tudi ekipi, ki sta ob Györu najresnejša kandidata za naslov prvaka Evrope. Potem je tu še Metz, ki je manjša neznanka, vendar se je dobro okrepil, igra lep in dober rokomet, v svojih vrstah ima francoske in druge reprezentantke. To je težka skupina, takšna pa bo tudi vsaka tekma,« je žreb pokomentiral trener Krima Tone Tiselj.

Igralke so pod njegovim vodstvom dobro delovale v obrambi, precej manj v napadu. Toda časa za popravo igre (mogoče tudi kakšnega kamenčka v igralskem mozaiku) je do prvih tekem drugega dela dovolj, tako da Tislja tekmeci niso ustrahovali. »Strah me ni nikoli. Gre za to, da moraš pogledati, kakšna so realna razmerja. Kot sem rekel, Oltchim in Budućnost imata že več let projekt, kako priti na vrh. Mi smo letos kot ekipa, kot trenerski kader in kot vodstvena struktura doživeli velike spremembe, tako da so oni v prednosti. Toda tudi mi imamo dobro ekipo, ki lahko ob dobrem dnevu premaga vsakega. Toda kot vedno poudarjam, gremo iz tekme v tekmo,« je še povedal Tiselj. Krimovke bodo najprej gostile Valceo.

Osmerica bo tako nadaljevala s tekmovanjem v ligi prvakinj, tretjeuvrščene ekipe bodo v letošnji evropski sezoni igrale v pokalu pokalnih zmagovalk, zadnjeuvrščene pa so končale z nastopi v Evropi.

Tekmovanje se bo nadaljevalo 4. februarja.

Skupini 2. dela lige prvakinj:

Skupina I:

Larvik
Györi
Itxako Navarra
Midtjylland

Skupina II:
Budućnost
Oltchim Valcea
Metz
Krim Mercator


Spored drugega kroga lige prvakinj:

1. kolo: 4. in 5. februar
2. kolo: 11. in 12. februar
3. kolo: 18. in 19. februar
4. kolo: 25. in 26. februar
5. kolo: 3. in 4. marec
6. kolo: 10. in 11. marec