Krimovke bodo v finalu pokala igrale s Celjankami

Rokometašice Krima v polfinalu slovenskega pokala niso imele težav, v finalu jih čakajo Celjanke. 

Objavljeno
22. april 2017 20.46
Rokomet Krim Mercator - Larvik 22.oktobra 2016 [rokomet,šport,Krim Mercator]
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Celje - Rokometašice Krima Mercatorja so v prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja pokala Slovenije v Celju premagale Mlinotest Ajdovščino z 28:21 (13:14). Drugi polfinalni obračun med ekipama Z'dežele in Zelene doline Žalec bo na sporedu ob 19. uri.

Aktualne slovenske državne prvakinje so v prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja v dvorani Golovec v drugem polčasu strle odpor Ajdovk, ki so v 20. minuti z golom Tine Ferfolja povedle z 10:7. S tremi goli prednosti so vodile tudi pet minut pozneje, ko je v polno zadela Nada Pejović. Do odhoda na odmor so krimovke izid znižale le na gol zaostanka, v desetih minutah drugega polčasa pa so z delnim izidom 6:2, trikrat je Sandro Srečkovič premagala Polona Barič, Ajdovkam pobegnile na 19:16. Tekma je bila bolj ali manj odločena v 46. minuti, ko je Mirjeta Bajramoska zadela za 21:17, saj ajdovske rokometašice niso imele več moči, da bi se približale branilkam pokalnega naslova, ki so na koncu prišle do zanesljive zmage.

Najboljše strelke Krima Mercatorja so bile Nina Jeriček s šestimi goli, pet jih je dosegla Baričeva, štiri pa Elizabeth Omoregie, v ekipi Mlinotesta Ajdovščine pa je bila sedemkrat uspešna Ferfolja, petkrat Hristina Nedelkovič in štirikrat Pejovićeva. Krim Mercator je do zdaj pokalno lovoriko osvojil triindvajsetkrat. 

Rokometašice Celja so v drugem polfinalu s 26:23 premagale Žalec in se uvrstile v finale. Tekmo so bolj odločno začele domače rokometašice, ki so z dvema zaporednima goloma Katarine Regner na polovici prvega polčasa nasprotnicam pobegnile za štiri gole (7:3). V 26. minuti so Celjanke z golom Nikite Privšek vodile že s 13:7 s tremi zaporednimi goli, dvakrat je bila uspešna Maja Klakočer, enkrat pa Anika Strnad. V drugem polčasu so varovanke domačega trenerja ohranile prednost treh golov, v 56. minuti pa so z novim golom Regnerjeve Žalčankam še enkrat pobegnile na plus šest (26:20), s tem pa je bila tekma odločena.

V celjski ekipi je bila s sedmimi goli najbolj razpoložena Regnerjeva, po petkrat sta se med strelke vpisali Alja in Sanja Vrček, medtem ko sta bili v žalski ekipi najbolj učinkoviti Strnadova z desetimi goli, dva manj pa je dosegla Klakočerjeva. V nedeljo bo ob 15. uri v dvorani Golovec najprej na sporedu tekma za tretje mesto med Mlinotestom in Zelenimi dolinami Žalcem, tri ure pozneje pa bosta igrali še ekipi Krima Mercatorja in Z'dežele.