Krimovke izgubile proti Valcei

Rokometašice Krima Mercatorja so v tretjem krogu glavnega dela lige prvakinj v gosteh s 27:31 (14:14) izgubile proti Valcei. Krimovke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale četrtega marca, ko bodo gostile Budućnost.

Objavljeno
20. februar 2011 18.39
R. T., delo.si
R. T., delo.si
Bukarešta - Potem ko so krimovke v prejšnjem krogu kar pričakovano izgubile v Podgorici, pa je Valcea povsem nepričakovano pustila točki v Španiji. Tudi to je bil znak za optimizem dvakratnih evropskih prvakinj v Romuniji. Toda kljub večinoma zelo izenačenemu dvoboju se ob preveč padcih v igri iz tega ni izcimilo nič. Pohvaliti sicer velja Andreo Penezić z desetimi goli, vratarko Jeleno Grubišić in solidno igro v obrambi. Za Krim je to drugi poraz v glavnem delu tekmovanja, a za polfinale še vedno obstajajo povsem realne možnosti.

Trenerka Krima Marta Bon je tekmo začela z vratarko Jeleno Grubišić, krožno napadalko Ljudmilo Bodnjevo, kriloma Olgo Čečkovo in Majo Zrnec ter zunanjimi igralkami Andreo Penezić, Barbaro Varlec in Marino Vergeljuk. Toda v izenačeni predstavi sta obe trenerki - posebej Anja Andersen na klopi Valcee - hitro posegali po menjavah in skušali narekovati oziroma držati visok ritem.

Po slabšem začetku Valcee je Andersenova, ki je pogrešala poškodovano zvezdnico Cristino Neagu, iskala razpoložene igralke in dve dobila v visoki Anastaziji Pidpalovi in vratarki Liudmili Terezi Pislaru, ki sta največ pripomogli k prvemu vodstvu domačih v 11. in prvi prednosti za dva zadetka (8:6) v 16. minuti.

Toda na srečo gostij črn niz ni prav dolgo trajal. Z nekaj obrambami Grubišićeve in napakami Valcee so še pred koncem polčasa slovenske prvakinje znova izid izenačile (12:12, 14:14), imele tudi nekaj priložnosti za novo vodstvo, ki pa so jih kljub protinapadom prelahko zapravile. Toda vseeno so napovedale boj za zmago v drugem polčasu, saj Romunke še zdaleč niso delovale tako zastrašujoče, kot bi lahko s takšnim kadrom.

Kljub temu je Valcea bolje začela drugi polčas in po 37 minutah prvič vodila za tri gole, potem ko je dvakrat zapored zadela Pidpalova (19:16). Po nekajminutnem mrku pri napadalnih idej Krima so gostiteljice v kar malce "kaotični" igri prednost še povečale, in sicer je Patricia Maria Vizitiu v 41. minuti zadela za 21:17.

Krim je v teh trenutkih v igri držala le tokrat razpoložena Penezićeva, ki je z nekaj goli pomagala Krimu spet "v igro". A kaj, ko niti to ni dalo želenega elana ljubljanski vrsti. Vsakokrat, ko so se krimovke približale na gola ali dva, je njihova koncentracija, borbenost, iznajdljivost spet izpuhtela, kar so vedno znova Romunke unovčile za nov pobeg na varnejšo razdaljo.

Eden takih se je zgodil dobrih pet minut pred koncem, Valentina Ardean Elisei je v 55. minuti poskrbela za domačo prednost z 29:25, kar je bila - tudi ob (v rokometu kar pričakovani) rahli sodniški pomoči dovolj velika razlika za zadnje minute in končno zmagoslavje Valcee.

"Naši cilji so bili višji, s tega vidika nismo najbolj srečni, ampak vseeno so nekatere stvari boljše, kot so bile na prejšnji tekmi. Tu mislim na to, da se Penezićeva vrača v pravo formo, v obrambi smo dobro delovale, slabo pa je bilo to, da smo si dovolile padce v igri. Takrat naša igra res precej pade in to je bilo odločilno, saj taka ekipa, kot je Valcea, to zna izkoristiti," je po tekmi povedala Bonova in dodala, da je ureznina, ki jo je Andrea Lekić staknila pred tekmo, bržčas pustila določene posledice v njeni igri. Lekićeva je tekmo končala s tremi goli.

Statistika

Dvorana Traian, gledalcev 2000, sodnici: C. in J. Bonaventura (obe Francija).

Valcea: Pidpalova 7, Curea 3 (2), Nechita 4, Pislaru, Luca, Bese, Tolnai, Manea 2, Ardean Elisei 7 (4), Geiger, Özel 2, Vizitiu 4, Stanca 1, Han 1.

Krim Mercator: Grubišić, Stefanišin, Vergeljuk 1, Mavsar 1, Geissmann 2, Bodnjeva, Varlec 3, Puš, Koren, Janković, Penezić 10 (1), Čečkova 2, Zrnec 4, Lekić 3 (1).

Sedemmetrovke: Valcea 7 (6), Krim Mercator 3 (2).

Izključitve: Valcea 2, Krim Mercator 8 minut.

Rdeč karton: /.