Krimovke nemočne tudi proti Budućnosti

Rokometašice Krima Mercatorja so v četrtem krogu glavnega dela lige prvakinj v Stožicah izgubile proti Budućnosti s 36:40 (19:23). To je že tretji poraz Krimovk v drugem delu tekmovanja, zato bo njihov preboj med najboljše štiri zelo težka naloga.

Objavljeno
04. marec 2011 19.53
Posodobljeno
04. marec 2011 20.07
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Današnja tekma v Stožicah je bila za obe ekipi za biti ali ne biti. Nalogo so bolje opravile gostje, ki tako imajo realne možnosti za polfinale. Kot piše STA, lahko tudi Ljubljančanke še pridejo med štiri, a bo zdaj njihova naloga vse prej kot lahka.

Prvi pogoj je, da dobijo tako tekmo v Španiji kot domačo proti Valcei. Današnjo tekmo je odločila predvsem slaba obramba domačih, ki je že v prvem polčasu dopustila 23 golov, tako kakovostna ekipa, kot je Budućnost, pa je znala ves čas držati rahlo prednost in vpisati novi točki (skupaj jih ima štiri, Krim pa ostaja pri dveh).

Trenerka Krima Marta Bon je na današnjem obračunu računala na standardno ekipo (v odsotnosti dlje časa poškodovane Dragane Cvijić), medtem ko so v primerjavi s prvo medsebojno tekmo (Budućnost jo je dobila z 32:29) gostje tokrat namesto Marine in Sare Vukčević "vpoklicale" srednjo zunanjo igralko Ano Radović in hrvaško vratarko Sanelo Knezović.

Bonova je v kar presenetljivo prvo postavo uvrstila vratarko Jeleno Grubišić, krožno napadalko Ariane Geissmann, krili Olgo Čečkovo in Tamaro Mavsar ter zunanje igralke Andreo Lekić, Aljo Janković in Barbaro Varlec. V obrambi je najprej poskusila s tesnim kritjem najnevarnejših strelk Katarine Bulatović in Bojane Popović, kar pa se ni povsem izšlo.

Črnogorke so spretno žogo spravljale na krilo do Jovanke Radičević in nato večkrat pobegnile za tri gole (4:1, 7:4, 9:6, 10:7). Sledilo je tesno pokrivanje "le" Popovićeve, kar je z dvema zadetkoma izkoristila Katarina Bulatović, nato novi poskusi menjavanja drugih obrambnih različic, vendar pravega učinka ni bilo. Gostje so zlahka nadzorovale igro in povedle s 13:8 v 17. minuti.

Šele zatem sta se napadu priključili Andrea Penezić in Marina Vergeljuk, kar pa tudi ni prineslo bistvenih sprememb v razmerju moči. Igralke Budućnosti so še naprej zlahka poiskale vrzeli v medli domači obrambi in brez posebnih težav držale prednost dveh, treh, tudi štirih zadetkov.

Čeprav so gostje na začetku drugega polčasa pobegnile tudi za pet golov (29:24), pa so nato krimovke vendarle čvrsteje odgovorile in z zaporednimi zadetki znižale na 28:29. A niti to ni dalo dovolj elana domači ekipi za vsaj izenačenje. Namesto tega so nekaj napadov prelahko zapravile, kar so Črnogorke unovčile za nov pobeg na plus tri (31:28).

Kot še piše STA, so domačinke sicer imele še nekajkrat možnost za priključek, toda tistih odločilnih akcij v ključnih trenutkih niso znale končati z zadetkom. Na drugi strani so gostje, pri katerih se je z izvrstnim odkrivanjem na črti in raznovrstnimi streli izkazala Ana Djokić, ta "darila" z veseljem sprejemale in se na koncu tudi zasluženo veselile zmage.

Krimovke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale 12. marca, ko bodo gostovale v Španiji pri ekipi Itxako Navarra.

***
Dvorana Stožice, gledalcev 3500, sodnika: Nikolov in Načevski (oba Makedonija).
Krim Mercator: Grubišić, Vergeljuk 1, Mavsar 6 (3), Geissmann 1, Stefanišin, Bodnjeva 5, Varlec 6, Puš, Koren, Janković 3, Penezić 2, Čečkova 3, Zrnec 2, Lekić 7 (4).
Budućnost: Miljanić, Radičević 5, Djokić 8, Jovanović 5 (1), Radović 3, A. Bulatović 1, Pecevska 2, Popović 8, Marković, Barjaktarović, K. Bulatović 8 (2), Knezović, Mehmedović, Knežević.
Sedemmetrovke: Krim Mercator 7 (7), Budućnost 5 (3).
Izključitve: Krim Mercator 2, Budućnost 8 minut.
Rdeč karton: /.