Krimovke poražene tudi v Romuniji

V 5. kolu lige prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja izgubile proti Baia Mareju z 28:35 (14:16).

Objavljeno
14. november 2015 21.33
bsa/rokomet
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Brasov - Rokometašice Krima Mercatorja tudi po petih tekmah v ligi prvakinj ostajajo praznih rok. Tokrat so v skupini A v gosteh izgubile proti Baia Mareju z 28:35 (14:16).

Izbranke Marte Bon so se opogumljene po dobri predstavi v prejšnjem krogu po Larviku podale v Romunijo po prvi točki, ostale pa brez njih. Po petih krogih imajo točkovno ničlo in so v skupini A končale na četrtem mestu, Baia Mare pa se je še drugič veselil zmage nad Krimom in je za Ljubljančanke nedosegljiv.

Krimovke so zapravile prvi napad na tekmi, prvi gol pa je Baia Mare zadel iz sedmih metrov, ko je bila uspešna nekdanja krimovka Allison Pineau. Francozinja je še z enim zadetkom iz sedemmetrovke povišala na 2:0, šele nato so gostje zadele prvič - med strelke se je vpisala Nina Zulić. Romunke so znale kaznovati nekaj napak tekmic in v sedmi minuti je bilo že 6:1. Obramba Baie Mare se je zdela neprebojna, toda po nekaj napakah domačink so se krimovke v 13. minuti in ob igralki več približale na 7:8. Toda spet so prejele dva hitra gola. Prednost dveh oziroma treh golov so Romunke držale do 23. minute, nato je imela razpoložena Elizabeth Omoregie priložnost za izenačenje na 13:13, namesto tega pa so gostiteljice spet dvakrat hitro zadele (15:12). Pineaujeva je v 29. minuti zadela za 16:13, po dobrem protinapadu in podaji Miše Marinček je Tamara Mavsar zadela za izid prvega polčasa - 16:14.

Baia Mare je odločilno razliko naredil na začetku drugega polčasa, ko je z delnim izidom 5:0 pobegnil na 21:14. Ljubljančanke so prvič v drugem delu zadele po sedmih minutah in 42 sekundah, ko je bila uspešna Omoregiejeva. Prednost je nato narasla tudi na +8. Sredi drugega polčasa so gostje zaostanek zmanjšale na pet golov (22:27), spet dopustile domačinkam, da so pobegnile, pet minut pred koncem po golu Mavsarjeve še zadnjič prišle do nekaj upanja (27:32), ki pa je kmalu ugasnilo.

Najboljša strelka tekme je bila Elizabeth Omoregie z desetimi goli. Na drugi strani je enega manj dala Pineaujeva.

Liga prvakinj, 5. kolo:

Baia Mare - Krim Mercator 35:28 (16:14)

Dvorana Maramures, sodniki: Brkić in Jusufhodžić (oba Avstrija).
Baia Mare: Do Nascimento 3, Oltean 1, Geiger 7, Tanasie 4, Pineau 9 (5), Szucs, Abbingh, Perianu 3, Munteanu, Ardean Elisei 5, Ježić 1, Gjeorgjievska, Marin, Tatar, Ungureanu, Nechita 2.
Krim Mercator: Abina, Jurić 1, Luković, Mavsar 6 (1), Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 1, Beganović 4, Marinček, Omoregie 10, Zulić 1, Koren 2, Pandžić, Barič 1, Obradović 2, Zrimšek.
Sedemmetrovke: Baia Mare 5 (5), Krim Mercator 3 (1).
Izključitve: Baia Mare 8, Krim Mercator 2 minuti.
Rdeč karton: /.