Krimovke sezono zapečatile z zmago

Slovenske rokometne prvakinje do brona v regionalni ligi, potem ko so z 31:25 odpravile Podravko Vegeto.

Objavljeno
26. april 2017 23.39
mpi/Rokomet
J. P.
J. P.

Skopje - Rokometašice Krima Mercatorja so sezono zapečatile z zmago. V malem finalu regionalne lige so namreč z 31:25 (13:13) strle odpor hrvaške Podravke Vegete, predvsem z odlično igro v drugem polčasu in še posebej v končnici (še v 47. minuti je bilo zgolj 22:21), in zasedle končno tretje mesto. Že pred tem so v sezoni osvojile vse tri domače lovorike in prvo mesto v skupinskem delu lige prvakinj.

»Zelo sem vesel, da so igralke, ki imajo manjšo minutažo ali se vračajo po poškodbah, nastopile na zelo visoki ravni, mislim predvsem na Laro Hrnčič, Nino Zulič in Ano Abino. Imamo nekaj zakonitosti v obrambi in ko vsa dekleta odigrajo, kot morajo, je tudi vratarkam - Amra Pandžić je bila v drugem polčasu odlična - precej lažje. Zadovoljen sem s tretjim mestom, saj sta Vardar in Budućnost trenutno korak pred nami,« je vtise strnil trener Ljubljančank Uroš Bregar.

Z osmimi zadetki najboljša strelka v ekipi (in tudi v dvoboju) Lara Hrnčič pa ga je dopolnila: »Vedele smo, da moramo še zadnjo tekmo v sezoni odigrati po najboljših močeh. Sprva nam resda ni steklo, kot bi moralo, na koncu pa smo pohodile stopalko za plin in zasluženo zmagale. Ob dobri igri celotne zasedbe so tudi moji zadetki prišli kar sami od sebe.« Med strelke so se vpisale še: Georgijev, Zulič in Koren po 5, Amon 4, Abina, Bajramoska, Barič in Kamdop po 1. Pandžićeva je zbrala kar 15 obramb.