Krimovke v Stožicah z evropskimi prvakinjami

V 6. kolu rokometne lige prvakinj bodo krimovke v nedeljo (17.30) v Stožicah gostile norveški Larvik.

Objavljeno
09. november 2011 14.38
Posodobljeno
09. november 2011 15.10
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja v nedeljsko v Stožicah čaka še zadnje dejanje v skupini B v rokometni ligi prvakinj. V šestem kolu v Stožice prihaja Larvik, proti kateremu so ljubljanske rokometašice že visoko izgubile (19:31).

Če si želijo krimovke zagotoviti zanesljivo napredovanje, morajo v Stožicah zmagati. Po petih kolih imajo namreč Viborg, Krim in Larvik po šest točk. Trener Tone Tiselj bo znova stavil na učinkovit recept: kakovostna obramba in discipliniran napad brez tehničnih napak. Kljub vrzelim, ki so se pokazale na tekmi proti Podravki (22:22), in dejstvu, da njegovim varovankam še manjka nekaj skupne uigranosti, Tiselj verjame v svojo ekipo.

Z optimizmom jih navdaja tudi drugi polčas proti Viborgu, ko so Ljubljančanke nadoknadile visok zaostanek in na koncu iztržile točko. »Mislim, da drugi polčas te tekme kaže, kako naj bi igrali,« je prepričan Tiselj, ki bo lahko računal na vse igralke, v ekipi namreč ni nobene resnejše poškodbe, piše STA.

»Obeta se nam prava tekma, v kateri se bo pokazal pravi karakter naše ekipe. Nenazadnje igramo proti evropskemu prvaku in sem zelo vesel, da smo v takšnem položaju, da sami odločamo o svoji usodi in to v skupini z dvema res vrhunskima evropskima ekipama, ki sta v zadnjem obdobju pobrali največ lovorik, ter z letos zelo kakovostno Podravko. Na to tekmo zato ne gledam kot na biti ali ne biti, temveč kot na lep športni dogodek, v katerem bo zmagala boljša ekipa in verjamem, da lahko zmagamo tudi mi,« je bil optimističen Tiselj.