Lepa škofjeloška popotnica za ključni tekmi

Slovenski rokometaši za razred boljši od Črnogorcev, danes še tekma v Šmartnem pri Litiji.

Objavljeno
09. junij 2017 00.05
Rokomet Slovenija - Črna gora.
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Škofja Loka – Slovenski rokometaši so uvodni test za tekmi s Švico in Portugalsko, odločilni za uvrstitev na EP 2018, proti Črni gori opravili brez zapletov. V polni škofjeloški dvorani so bili za razred boljši od tekmecev, s katerimi se bodo danes, ob 18. uri, pomerili še v Šmartnem pri Litiji.

Gorenjska metropola rokometne igre je dočakala prav poseben dan z nastopom reprezentance. A prireditelji so se najprej zahvalili prav gledalcem, saj so ti rešili neljubi uvodni zaplet, ko se je zataknilo s predvajanjem slovenske himne, nakar je Zdravljico igralcem spontano in prav posrečeno zapelo občinstvo. Slednje se je veselilo snidenja z izbranci selektorja Veselina Vujovića, še posebej kajpak z domačim fantom Matejem Gabrom, strelcem prvega gola za Slovenijo na tekmi, v katero so sicer bolje vstopili Črnogorci. A gostiteljem so ti povzročali preglavice le v uvodnih desetih minutah (1:4). Tako je šele deveti slovenski gol v izvedbi novinca Patrika Lebana prinesel prvo vodstvo domače reprezentance (9:8), od te 12. minute tekme Vujovićevi izbranci niso dovolili presenečenja. Z delnim izidom 7:0 so jasno pokazali, da so tudi v tej nepopolni postavi na krepko višji ravni kot tekmeci.

Pri hitrih slovenskih protinapadih so bili Črnogorci brez moči. Aplavza sta bila deležna tudi vratarja Matevž Skok in Klemen Ferlin. A seveda bo najbolj pomembno, kako bo Vujovićevo moštvo delovalo v prihodnjem tednu na odločilnih tekmah za uvrstitev na EP 2018.

Veselin Vujović, selektor Slovenije: »Večinoma sem zelo zadovoljen s prikazanim, obramba 5-1, proti kateri bi Švicarji lahko imeli težave, je dobro delovala, novinci so svojo priložnost zelo dobro izkoristili. Na povratni tekmi bodo v postavi tudi nekateri drugi, seveda pa bomo močnejši, ko se nam bosta pridružila še Jure Dolenec in Marko Bezjak.«

Matej Gaber: »Prav lepo je igrati z reprezentanco v domačem mestu, seveda pa je najbolj pomembno, da se v teh dneh dobro pripravimo za tekmi v kvalifikacijski skupini. Kot bronasti s SP si res ne smemo privoščiti, da nas ne bi bilo na Hrvaškem.«