Liga manj kakovostna, a bolj zanimiva

Anketa pred začetkom nove rokometne sezone: večina trenerjev meni, da bodo Celjani ubranili naslov prvaka v 1. SRL.

Objavljeno
06. september 2014 09.34
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Bojan Čotar: Menim, da je 14 klubov preveč. Sem bolj zagovornik krčenja in s tem koncentracije kakovosti. A tako so se pač odločili. Končnica? Ima svoje prednosti in slabosti. Enim klubom bo ustrezala bolj, drugim manj. Pomembno bo, kdo bo v pravi formi maja. Težko bi se izjasnil o favoritu, ker se v našem rokometu vsaka beseda lahko narobe tolmači. Dejstvo je, da je Celje precej pomladilo ekipo in da jo je Gorenje ojačalo. Zelo bo izenačeno med tema dvema tekmecema. Maribor je številka 3, potem pa se krog kandidatov za četrto mesto poveča. Mislim, da bosta blizu vrha Trimo, Ribnica, morda pa preseneti še kdo.

Aleš Praznik: To bo gotovo eno najzanimivejših prvenstev doslej. Liga je izgubila pri številu vrhunskih igralcev in denarju, pa pridobila na izenačenosti, poletnosti, mladosti. Seveda ne bom odkril tople vode, če rečem, da bodo vrh krojili Celje, Gorenje in Maribor. Slednji se mi zdi zrel za presenečenje. No, težko bi se odločil, kdo bo prvak. Po eni strani se mi zdi, da je Gorenje glede na sestavo ekipe v prednosti, ker je ekipo začelo graditi leto prej. A glede na to, da se bo odločalo čisto na koncu, bi vendarle dal rahlo prednost Celju, ki je večji klub in bo do takrat že uigralo moštvo. Moja tiha želja pa je, da bi vseh 14 uspešno prisopihalo do konca.

Uroš Šerbec: Upam, da sem v zmoti, toda razširitev lige ni ravno dobra stvar. Še tisto malo kakovosti se bo razpršilo. Tudi končnica se mi ne zdi prava zamisel. V maju se bo zanimanje sicer povečalo, a na račun prejšnjih devetih mesecev. Vodilni klubi bodo formo načrtovali za pomlad in zanje noben poraz med sezono ne bo usoden. Gledali pa bomo ligo treh hitrosti: Celje, Gorenje in Maribor so razred zase; potem je tu nekaj ekip, ki bo lovilo četrto mesto, kot so denimo Ribnica, Trimo in morda tudi Škofja Loka; večina pa se bo borila za goli obstanek. V dvoboju favoritov Celje – Gorenje bi dal rahlo prednost Celju. Težko pa je reči, kako bo vse skupaj izgledalo maja, ko bo nekaj tekem odločalo o prvaku. S tega zornega kota tudi Maribor ni brez možnosti.

Slavko Ivezič: Mogoče bo naboj med tremi najboljšimi klubi uplahnil, saj se bo ogorčen boj začel šele ob koncu. Mnogim klubom pa se odpira priložnost za skok na višje pozicije. V bistvu bo še najbolj zanimivo v spodnjem domu. Vesel sem, ker bodo mladi igralci dobili še več priložnosti. Že v prejšnji sezoni so mnogi priplavali na površje, kar je neprecenljivo tudi za reprezentanco. Glede favoritov se mi zdi Celje v psihološki prednosti pred Gorenjem. Po osvojitvi naslova je pridobilo samozavest. Za Gorenje je bil izpad iz lige prvakov hud udarec. Če se mu ne bo uspelo hitro prebiti nazaj v elito, se bojim, da bo težko zadržalo takšno raven.

Fredi Radojkovič: Očitno je, da gre v Sloveniji kakovost počasi, a vztrajno navzdol. Vse je pač povezano s financami. Celje ima v tej ligi nekaj več. Celje je Celje in zdi se mi, da se počasi vračamo v stare čase, ko je bilo Celje in potem daleč nič. Ideja o ligi 14 mi ni blizu. Gre za posledico nesporazuma z ligo SEHA, ki pa za slovenske klube v bistvu sploh ni bila dobra ideja.