Liga prvakinj: Krimovke poražene, a napredovale po zaslugi Podravke

Rokometašice Krima so v 6. kolu lige prvakinj izgubile proti Larviku (19:22), a se vseeno uvrstile v nadaljevanje.

Objavljeno
13. november 2011 16.49
Posodobljeno
13. november 2011 17.12
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja so v Stožicah v zadnjem kolu skupinskega dela lige prvakinj z 19:22 izgubile proti Larviku. Ljubljančanke so se zlasti v prvem polčasu dostojno upirale evropskim prvakinjam, nato pa v drugem delu enostavno niso našle prave rešitve za odlično norveško vratarko Cecilio Leganger, ki je zbrala neverjetnih 21 obramb.

Tekma je bila za Krimovke pomembna za napredovanje. Za neposredno uvrstitev v drugi del tekmovanja bi potrebovale zmago, zato je bila njihova usoda ob porazu odvisna od tekme v Koprivnici med Podravko in Viborgom. Po tesni zmagi Podrvake z 28:27 so se Krimovke tako vseeno lahko veselile uvrstitve v nadaljevanje.

Čvrsta obramba onemogočila Krim

Trener Tone Tiselj ni mogel računati na poškodovano Ibolyo Mehlmann, v začetno sedmerko pa uvrstil vratarko Jeleno Grubišić, krožno napadalko Ljudmilo Bodnjevo, zunanje igralke Andreo Penezić, Kristino Franić in Gorico Aćimović ter krili Tamaro Mavsar in Kristino Bille-Hansen. Ta postava (pozneje v prvem delu so vstopile še Alja Janković, Alja Koren in Andrea Šerić) je tako kot Larvikova kar malce živčno začela tekmo, čemur pa se glede pomembnosti obračuna ni bilo preveč čuditi. Krimovke so nekajkrat prišle do prednosti, a takoj nato dopustile gostjam, da so se vrnile v enakovreden položaj.

Tiselj je poskušal z menjavami položajev zunanjih igralk, a napad vseeno ni stekel po željah. Čvrsta obramba Larvika ni pustila veliko prostora, če pa so Ljubljančanke prišle do zaključnega strela, pa je posredovala nekdanja članica Krima Cecilie Leganger, piše STA.

Kljub napadalnim minusom je bila takrat tudi domača obramba dovolj strnjena (na čelu z Grubišićevo), da jih je držala v igri proti evropskim prvakinjam. Nato pa je norveška ekipa zaigrala z Amando Kurtović, igralko, ki je bila najbolj zaslužna za zmago na prvi medsebojni tekmi.

Ta je hitro dosegla tri gole, poskrbela za vodstvo s 16:14 in 17:15, Karoline Breivang pa je v 47. minuti zadela že za 18:15. Ob dejstvu, da so skandinavske ekipe fizično zelo dobro pripravljene in nepopustljive, pa je vse to napovedovalo neugoden razplet za slovenske prvakinje. Sullandova in Tonje Larsen sta to v 55. in 59. minuti z goloma za 21:17 in 22:17 le še potrdili in priigrali zmago Larviku.