Liga prvakinj: z zadetkom v zadnji sekundi so Krimovke ušle porazu

Rokometašice Krim Mercatorja so po dramatični tekmi v petem kolu proti Podravki na koncu le prišle do točke (22:22).

Objavljeno
05. november 2011 12.21
Posodobljeno
05. november 2011 13.55
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Slovenske prvakinje so računale na zmago proti Podravki, ne nazadnje so jo na prvi medsebojni tekmi v gosteh premagale. Toda s slabo igro v napadu tokrat niso mogle streti čvrstih Hrvatic, ki so bile celo bližje polnemu izkupičku kot domačinke, piše STA. Tem je v zadnji sekundi tekme vsaj točko vendarle rešila Kristina Bille-Hansen.

To pomeni, da imajo zdaj Viborg, Krim in Larvik po šest točk, prav evropski prvak z Norveške pa bo naslednji tekmec Krima, ki za zanesljivo napredovanje v drugi del tekmovanja potrebuje zmago.

Trener domače ekipe Tone Tiselj je tekmo začel s standardno postavo. V vratih je stala Jelena Grubišić, na krilih sta bili Tamara Mavsar in Kristina Bille-Hansen, vlogo krožne napadalke je igrala Ljudmila Bodnjeva, na zunanjih položajih pa so bile Andrea Penezić, Kristina Franić in Ibolya Mehlmann.

Tekma se je začela nekoliko živčno s precej napakami na obeh straneh, kljub temu pa so gostiteljice povedle s 3:1 v sedmi minuti. Toda igra vseeno ni bila takšna, kot so si jo želeli v domačem taboru, za nameček so gostje unovčile izključitev Penezićeve in izid izenačile ter malce zatem tudi prvič povedle (4:3).

Vse do 21. minute so imele gostje ves čas zadetek prednosti, nato pa so nastopili trenutki Gorice Aćimović, ki je že po desetih minutah igre zamenjala Mehlmannovo. Avstrijska reprezentantka se je Tislju oddolžila s petimi zadetki, ki so pripomogli k vodstvu z 11:9 v 24. in 13:11 v 27. minuti, koliko je bil tudi izid ob koncu polčasa.

Začetek drugega polčasa je pripadel gostjam, ki so prek Nikice Pušić Koroljević (ta je bila na krilu zelo razpoložena in z raznovrstnimi streli rešetala Krimovo mrežo) hitro izenačile in z golom Lidije Horvat v 38. minuti spet povedle (15:14). Sledila je znova precej izenačena, a raztrgana predstava, pri Krimu pa spet napad ni deloval tako, kot bi moral.

Ljubljančanke so imele precej težav pri zaključkih akcij, težko prihajale do strela, preveč grešile, zapravljale žoge, kar so Koprivničanke (tudi one so sicer delale veliko napak v napadu) izkoristile za vodstvo z dvema zadetkoma (19:17, 20:18). Kot še piše STA, je Tiselj poskušal z menjavami najti razpoloženo postavo, vendar se tokrat nobena poteza ni obrestovala.

Kljub vsem minusom je Franićeva v 59. minuti izid izenačila na 20:20. Anita Gaće je nato gostjam priigrala novo vodstvo, Penezićeva znova izenačila, Horvatova pa pol minute pred koncem zadela za 22:21 v korist hrvaške ekipe. Zadnji napad na tekmi je v zadnji sekundi zaključila Bille-Hansnova, ki je s krila zabila za končnih 22:22.

Izjavi po tekmi (STA):

Tone Tiselj, trener Krima Mercatorja: »Sploh ne vem, zakaj je bila tekma tako slaba, ni odločala o ničemer. Vse se bo namreč odločalo prihodnjo nedeljo. Res težko razumem, zakaj smo igrali tako slabo, predvsem v napadu, imeli veliko število tehničnih napak, ker to bi bila lahko res sproščena tekma. Res je, da se dekleta dobro poznajo med seboj. V obrambi je bilo še v redu, v napadu pa res slabo. Smo pa dobili novo igralko, saj je Gorica Aćimović pokazala, da je prava okrepitev, tudi Alja Koren je dobila svojo priložnost. Treba pa se je zavedati, da je Podravka kakovostna ekipa, enotna, verjetno najbolj homogena ekipa v skupini.«

Andrea Penezić, igralka Krima Mercatorja: »V tekmo smo šle v krču, nismo bile sproščene, tekmice pa so bile agresivne. Vemo, da zdaj potrebujemo dve točki za drugi krog. Dobro so nas zaprle v napadu, imele pol- in protinapade. V obrambi nismo bile dovolj čvrste, posebej ob koncu, zato je rezultat tak, kot je. Moramo biti zadovoljne s točko, saj danes res nismo dobro igrale.«

Liga prvakinj, 5. kolo:

Skupina B:

Larvik - Viborg 19:20

Krim Mercator - Podravka Vegeta 22:22 (13:11)

Vrstni red: Krim Mercator, Larvik in Viborg po 6, Podravka 2 točki.