Liga prvakov: Celjani prek St. Peterburga do prve zmage

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na domači tekmi drugega kola lige prvakov porazili St. Peterburg (29:22).

Objavljeno
28. september 2013 18.20
rokomet
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Celje - Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na drugi tekmi lige prvakov premagali ruski St. Peterburg (29:22) in vknjižili prvo zmago v tej sezoni.

Celjani so v prvem polčasu prikazali dobro igro in na odmor odšli s petimi goli prednosti (15:10), drugi polčas pa so začeli nekoliko rezervirano, kar je St. Peterburg znal izkoristiti in se je v 35. minuti približal le na dva gola (14:16). Domači trener je Vladan Matić se je pravočasno odzval z minuto odmora, po kateri so njegovi varovanci znova dvignili nivo igre in tekmo varno pripeljali h koncu.

Pri zmagovalcih je največ golov dosegel Nemanja Zelenović (7), Mate Lekai jih je dodal 6. Pri ruskemu moštvu pa je bil najboljši strelec Igor Poljakov (6).

Celjska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 12. oktobra, ko bo gostila nemški Rhein-Neckar Löwen

Celjani na odmor s prednostjo petih golov

Začetek dvoboja slovenskega in ruskega moštva je bil v znamenju izenačene igre, saj si nobena strani ni priigrala več kot gola prednosti. Celjani so tekmo otvorili z dvema goloma Vida Poteka in enim Ivanom Sliškovića, gostje pa so imeli v svojih vrstah razpoloženega Eldarja Nasirova, ki je ob vodstvu s 3:2 dosegel vse gole svojega moštva.

Celjani so si po začetni izenačenosti v 12. minuti prvič priborili prednost dveh golov (7:5), minuto kasneje pa je Nemanja Zelenović domačim zagotovil vodstvo s tremi goli razlike (8:5). Sledila je neučinkovita igra obeh moštev, ki sta med 14. in 19. minuto skupaj dosegli le tri gole, pri čemer so imeli pobudo Celjani (10:6).

Gostujoči trener Dmitrij Torgovanov je ob novi najvišji prednosti nasprotnikov zahteval minuto odmora, ki pa ni prinesla spremembe na igrišču, saj so domačini zavoljo širšega kadra - v prvem polčasu se je med strelce vpisalo 8 igralcev - ohranjali priborjeno vodstvo, končni izid polčasa pa je po uigrani akciji postavil David Razgor (15:10).

V prvih tridesetih minutah je bil pri Celju najboljši strelec Gašper Marguč s tremi goli, toliko so jih pri St. Peterburgu dosegli tudi Eldar Nasirov, Igor Poljakov in Andrej Novoselov.

Domači zaspano v drugi polčas

Celjski rokometaši so drugi del tekme začeli z golom Sliškovića za prednost šestih golov (16:10), nato pa je sledil strelski mrk. Domači so v napadu preveč silili z igro na krožnega organizatorja, kar se jim ni obrestovalo, saj se je St. Peterburg s štirimi zaporednimi goli približal le na dva (14:16), trener Celja Vladan Matić pa je zahteval minuto odmora.

Po minuti odmora znova po ritmu Celja

Njegovi varovanci so po povratku na igrišče izboljšali svojo igro in znova začeli povečevati svojo prednost. Mate Lekai je v 40. minuti zadel za štiri gole naskoka (19:15), nato pa sta Luka Žvižej in Nemanja Zelenović izvedla »cepelin« in navdušila domače navijače (20:15). Ruski rokometaši niso imeli odgovora na učinkovito igro nasprotnikov, ki so po 48. minutah vodili že s osmimi goli prednosti (24:16).

Celjani so v zaključku tekme znova dopustili nasprotnikom, da občutno zmanjšajo svoj zaostanek (25:21), zato je Vladan Matić zahteval nov posvet s svojimi igralci. Ti so med minuto odmora umirili svoje glave in se z izdatno pomočjo Nemanje Zelenovića (7 golov) v 58. minuti oddaljili na varnih sedem golov prednosti (28:21), rusko moštvo pa ni imelo časa za povratek.

Matić: Še imamo precej rezerv v igri

»Čestitke nasprotnikom za odlično borbo. Mislim, da je naša zmaga povsem zaslužena. V drugem polčasu smo imeli manjši padec, vendar smo se po minuti odmora pobrali in znova povišali razliko. Še vedno imamo precej rezerv v igri, sem pa zadovoljen s predstavo v obrambi in vratarjem za njo. To tekmo moramo sedaj pozabiti, potegniti neke nauke in se osredotočiti na srečanja, ki prihajajo,« je po tekmi povedal trener Celja Vladan Matić.

 

Drugo kolo skupine A

Celje Pivovarna Laško - Sankt Peterburg 29:22 (15:10)

Jutri

Veszprem - Rhein-Neckar Löwen (17)

Že odigrano

Zaporožje - Croatia Osiguranje Zagreb 31:30 (18:15)


Lestvica

1. Zaporožje 2 1 1 0 62:61 3 točke

2. Veszprem 1 1 0 0 28:15 2

3. Celje Pivovarna Lasko 2 1 0 1 50:46 2

4. Croatia Osiguranje Zagreb 2 1 0 1 54:52 2

5. Rhein-Neckar Löwen 1 0 1 0 31:31 1

6. St. Petersburg HC 2 0 0 2 37:57 0